zaterdag 23 maart 2013

Herinnering aan mijn tanteNog een oud werkstuk: "Mijn oude tante".
Een tasje met daarin een speciaal mapje over haar tijd in Venetië. (Tante heeft nooit veel verteld over haar tijd daar...)
Het tasje is gemaakt met stukjes meubelstof op een ondergrond van een luierinlegvelletje. Vastgezet op de naaimachine met  allerlei effectgarens en aangevuld met borduurwerk, kreeg ik een soepele stof voor het tasje, afgezet met een sierkoordje van breigaren.Haar kanten handschoentje en een zakdoekje met Venetiaans kant zitten voorin gestoken.

 Als je het mapje openvouwt, zie je een foto van een villa - heeft ze daar misschien gewoond? Op één van de flapjes van het mapje, staat een oud adres.


Een ringetje en afbeeldingen uit oude modebladen - heeft ze die al voorbeeld genomen voor haar kleding? Tante heeft een bijzondere tijd gehad, dat kun je wel zien....En wie is die vrouw op de foto?


Op de achterkant zie je een getekende plattegrond van Venetië met een sterretje aan één van de kanalen - een bijzondere plek voor haar?


3 opmerkingen:

  1. Heel apart, jammer dat er veel vragen niet beantwoord kunnen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzonder werkstuk!Heel mooi. Trouwens je kleurige huswif mag er ook zijn. Wat een leuk idee dat kinderhandje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, Oh, wat een super mooi herinneringenboekje, en wat heeft jouw tante dat schitterend gemaakt! Jouw vrolijke huswif mag er ook zijn. Ik zou er nog aan moeten beginnen als ik weer wat tijd heb.

    BeantwoordenVerwijderen