vrijdag 8 maart 2013

Textielschatten 2


Nog even een foto van het breiwerk - van elk sokje is er ééntje. Het mutsje is rondgebreid met minderingen naar de top met  nog een vrolijk kwastje om het af te maken.Het borduurwerk heb ikgekregen: de zoons hebben er totaal geen belangstelling voor. Dan pak ik het natuurlijk wél aan! Geborduurd op heel opengeweven stof, je kijkt er doorheen - dat borduurt wel fijn voor een kind. Onderaan nog twee vierkantjes - om onder een vaasje te leggen?Borduurwerkjes van eigen hand met patronen uit boekjes in mijn verzameling.


Dit lapje is 30 x 30 cm. 


Deze merklap is 39 x 37 cm. groot. Ik weet niet uit welk jaar: van het laatste getal ontbreekt het belangrijkste deel. Ik vind de levensboom zo mooi: er zitten 10 vogeltjes in. Het gezin? Zomaar 10 omdat het zo leuk staat? Geen idee wie het gemaakt heeft, kan het niet navragen aan familie.3 opmerkingen:

  1. Super, die muts. En... wat een bezit zo'n kastje vol textielschatten. Mijn moeder nu 95 vertelt dikwijls over de werkjes die zij als jong meisje maakte op de meisjesvereniging. Daaar gaat het ook over babyhemdjes die geen kindje zouden passen zo klein en herenhemden alleen geschikt voor heel dunne en hele lange mannen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je dit laat zien. Fijn dat dit bewaard is gebleven. Die kousen zijn prachtig en zien er ook zo mooi van kleur uit. Het stoplapje vind ik ook enig. Gelukkig dat je het blauw maar bij de muren hebt gehouden en niet op de kast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt ware schatten in huis, heb zitten te genieten en ga je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen