maandag 11 maart 2013

Koud, hé?

Jeetje, wat een koude wind vanmorgen. Ben ik even blij, dat ik zo hard gewerkt heb om mijn mutsje af te krijgen? Meteen in gebruik genomen!Grappig, vind je niet? De ene kant heeft meer paars dan de andere. De rand is in gedeeltes gebreid: steeds 16 steken opnemen aan de onderkant, 20 toeren breien en dan, heel ingenieus, met een i-cord rand afwerken. En lekker warm!! Je kunt 'm lekker over je voorhoofd laten zakken, precies wat je nodig hebt met de koude wind van vandaag. Ik ga toch nog eens goed het boekje doornemen, ik wil nog wel zo'n leuk project opzetten.

Zaterdag regende het de hele dag, waardoor ik lekker aan het mutsje kon breien. Alleen Action Girl ging steeds even buiten checken of het al droog geworden was.


Ze heeft van die hondenpoten, met flosjes tussen haar tenen. Als je dan naar binnen stuift, krijg je van die leuke remsporen over de keuken/kamervloer... Het vrouwtje werd even héél doortastend: bakje water erbij, kat vastklemmen onder de oksel (van haarzelf) en voorpoten in een bakje water dompelen. Kat was totaal verrast en overrompeld, maar dat duurde niet lang... Binnen een paar minuten waren de voorpootjes schoon, zat AG te sms-en met haar vakbond en werd de vloer gedweild. Daarna trokken de partijen zich terug op hun but-vrij plekken. Ze is niet weer buiten gaan graven, daarna is ze op de bak gegaan. Gelukkig zijn we nog steeds vriendjes....

Het resultaat van deze rustige dagen is ook, dat ik mijn breirollen gemerkt heb. Ik heb er eentje van Annelein (Adventsrol) en eentje van Jookies.


Mooi, hé? Zo met elkaar in een mandje. Rechtsboven ligt ook nog een mutsje, voor over het oorijzer. Het is geborduurde tule! Laat ik de volgende keer wel zien.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig mutsje, ik zou er niets van terecht brengen.Gezellig het mandje met breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou je zo herkennen aan deze prachtige muts en AG aan haar flosjes ;)
  Leuk om even in dat mandje te neuzen. Mooi gemerkt. Warme groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net op tijd af voor de kou en je kunt er echt mee showen hoor. En... dat water... poes had wel heel vieze poten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja heel koud. een prachtige muts. Ben ook heel benieuwd naar de geborduurde tule. Zo mand vol is prachtig, maar hoe houd je de katten eruit. groetjes ankie

  BeantwoordenVerwijderen