vrijdag 19 oktober 2018

Creatief Café






Het Haak maar Aan project is een groot succes geweest. Al die dekens, uitgestald op het terrein in Tietjerk - het was geweldig!

De groepen,die in de verschillende bibliotheken  het werk waren, kwamen met een voorstel: "We willen bij elkaar blijven komen, kan dat dan gewoon weer in de bibliotheek?"

"Natuurlijk kan dat!"

Het heeft wel een andere naam gekregen: Creatief Café heet het nu.

Gistermorgen was de tweede bijeenkomst in de bibliotheek van Bolsward.
Er werd gekleurd, gebreid: knikkerzakjes , (de vogeltjes van Arne & Carlos), mutsen... er kwamen oude Ariadne's op tafel: zoek maar uit, anders gaan ze bij het oud papier...

Het was een heel andere groep vrouwen, maar nét zo gezellig.

Ik schoof een tijdje aan om kennis te maken en te vertellen over het nieuwe project van de Haak maar Aandames: vogeltjes maken. De bedoeling is om knuffels in de vorm van een vogeltje te maken. Het mag in elke techniek, die je leuk vindt. Als er maar een haakje of lusje aan zit, zodat ze bij het Textielfestival Weerribben in juni 2019, opgehangen kunnen worden. Het thema voor is ditmaal "Vreemde Vogels". Na afloop van het festival gaan de knuffeltjes naar een goed doel.

Op de facebookpagina van de Grootste gehaakte Deken worden de komende tijd patroontjes en/of ideetjes aangegeven. Zo kun je inspiratie opdoen voor een eigen vogeltje.
Ik zag al een tip voor een schattig vogeltje van het blog van Lucy (Attic 24 - erg leuk blog ook!).
Heel eenvoudig, erg leuk om allerlei kleurtjes uit te proberen en restjes op te maken.

4 opmerkingen:

Anny zei

Gezellig als zo’n groep bij elkaar blijft komen. En ook heel belangrijk om zo nieuwe mensen te ontmoeten. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen. Er is vast wel iets voor iedereen.

Elizabeth zei

Wat een gaaf idee! Ik wilde dat ze dat bij ons ook gingen doen.. In mijn vorige woonplaats hadden we een tijdje een breicafé, maar toen het zaakje failliet ging verdween dat natuurlijk ook...

Truus zei

Gelukkig ben je weer opgeknapt en wat leuk dat dit kan zo'n handwerkgroep in de bieb!
Ga even kijken op de site van de vogeltjes voor de Weerribben-leuk idee.
Gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

sanpiseth40 zei

I love your posts and everything looks wonderful. I love your idea thanks for sharing.
ดูหนังออนไลน์