vrijdag 3 juni 2016

Empowerment

Hier en hier heb je al wat meegekregen van mijn workshop, die ik volg bij Kiala. Ik heb drie maanden gewonnen - elke maand een ander boek maken met thema-opdrachten om het te vullen.
tot nu toe heb ik alleen nog de boekjes gemaakt, maar nu heb ik één opdracht af. Voor mei was het thema: Empowerment. mmm, dat heb je dan bij buitenlandse begrippen - eerst maar eens op zoek naar de betekenis.

Empowerment - in staat stellen, kracht en macht  = zelf invloed hebben op, dat is wat ik er van onthoud. Wanneer voel je krachtig, in staat voor je zelf op te komen, en invloed te hebben op je eigen welbevinden?
In de opdracht werd aangeraden uit te gaan van een vorm, die symbolisch is voor het gevoel. In mijn geval nam ik een hart, vind ik een fijne vorm om mee te werken: als je iets vanuit je hart doet, dan is het goed.
Het zijn verschillende lagen geworden - links  staat mijn journalling: wanneer voelt ik mijn krachtig? Wanneer sta ik mijn mannetje? Rechts staat het woord wat alles omvat: als ik creatief kan zijn, dan kom ik in mijn kracht, dan ben ik blij, dan voel ik mij fijn en gaat alles soepel en eenvoudig.
De hartjes op de achtergrond zijn de mensen, die me hiertoe in staat stellen, ook symbolisch weergegeven in hartjesvorm.
De opdracht is niet in het prototype gemaakt, het is toch te kwetsbaar en de bladzijdes zijn wat klein. Daarom in een ander boek gedaan, lekker dik papier, mooie handgeschepte vellen met bijzondere randjes. Lekker gewerkt!

6 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat mooi gemaakt! En mooi de symboliek erachter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt zeker lekker gewerkt want het spat van het werk af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig werk en ook prachtige kleuren, je ziet met hoeveel liefde het is gemaakt. Hartelijke groeten El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!
  Goed weekend
  groetjes Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel mooi en je op het lijf geschreven boeken/boekjes maken. Altijd mooie resultaten!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi ,daar ben je toch altijd erg goed in vind ik allemaal even orgineel en mooi ,lijkt me ook heel intensief werk

  BeantwoordenVerwijderen