zaterdag 11 februari 2012

Geen 11-stedentocht...Wat een prachtige dag was het vandaag - geen 11-stedentocht, maar heel veel schaatsplezier. Wij gingen een rondje om, even kijken wat er allemaal te doen was.
En dan is elk plekje prachtig - dit is de route door Sneek, langs de Waterpoort richting IJlst.


"Ja, toe maar ...die kant op, dan kom je vanzelf in IJlst!".


De eendjes hadden een protestbijeenkomst georganiseerd - "wij willen dooi, wij willen dooi" werd er gekwaakt. Maar de mensen verstonden het niet...
(wie zei dat vorige week: als de eenden niet kwaken, blijft het vriezen)?"Zij waren allemaal naar het ijs gekomen voor de gezelligheid en de koek en zopie. IJlst is een mooi stadje, met veel mooie hoekjes.


Niet meer een schaatsfabriek maar een bloemenwinkel.

De toren van "Nooitgedagt". Het enigste wat er nog over is van deze beroemde schaatsenfabriek. Nu is er een museum, waar je de geschiedenis kunt bekijken. Hier werkte de pake van mijn man. 

Hij kan zich nog goed herinneren, dat ze soms met deze boot naar IJlst voeren (meestal werd er gewoon gelopen - Sneek-IJlst is niet ver). Nu ligt de boot vast in het ijs. In de verte ligt mijn stadje...


En dit zie je vanuit het kantoor van de bieb. 's Avonds branden er lichtjes aan de bogen. De HEMA heeft koek (worst) en zopie. 


Ook aan de andere kant van de stad kun je terecht.


Dit is het grachtje wat langs de bibliotheek gaat. Rechts zie je ons gebouw. 4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's van toch een stukje elf steden. Dit hadden we een tijdje geleden nog niet durven dromen.
  Vorige week liet ik nog foto's zien van het schaatsen bij ons op het kanaal, maar afgelopen week hebben vandalen de sluis vernield en liep er water uit het kanaal, waardoor het ijs levensgevaarlijk is geworden.
  Fijne zondag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die fot's. Kan zo'n Hollandse die ook zo graag een elfdtedentocht zag maar wel bang was dat het echt niet kon toch even genieten. Wat is het mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke sfeer toch; roept jeugdherinneringen op! Bij mijn grootouders voor op de vaart starten en dan de stad in schaatsen! Jouw stad en een klein beetje "mijn" stad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Irene, wat leuk om ook bij jou rond te kijken! Ik heb met veel plezier de foto's bekeken, wat ziet het er mooi uit!!! Nooit in Friesland geweest eerlijk gezegd (tja, waarom eigenlijk niet??) maar misschien moet ik dat toch zeker maar eens een keer gaan doen! Groetjes Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen