zaterdag 11 februari 2012

Geen 11-stedentocht...Wat een prachtige dag was het vandaag - geen 11-stedentocht, maar heel veel schaatsplezier. Wij gingen een rondje om, even kijken wat er allemaal te doen was.
En dan is elk plekje prachtig - dit is de route door Sneek, langs de Waterpoort richting IJlst.


"Ja, toe maar ...die kant op, dan kom je vanzelf in IJlst!".


De eendjes hadden een protestbijeenkomst georganiseerd - "wij willen dooi, wij willen dooi" werd er gekwaakt. Maar de mensen verstonden het niet...
(wie zei dat vorige week: als de eenden niet kwaken, blijft het vriezen)?"Zij waren allemaal naar het ijs gekomen voor de gezelligheid en de koek en zopie. IJlst is een mooi stadje, met veel mooie hoekjes.


Niet meer een schaatsfabriek maar een bloemenwinkel.

De toren van "Nooitgedagt". Het enigste wat er nog over is van deze beroemde schaatsenfabriek. Nu is er een museum, waar je de geschiedenis kunt bekijken. Hier werkte de pake van mijn man. 

Hij kan zich nog goed herinneren, dat ze soms met deze boot naar IJlst voeren (meestal werd er gewoon gelopen - Sneek-IJlst is niet ver). Nu ligt de boot vast in het ijs. In de verte ligt mijn stadje...


En dit zie je vanuit het kantoor van de bieb. 's Avonds branden er lichtjes aan de bogen. De HEMA heeft koek (worst) en zopie. 


Ook aan de andere kant van de stad kun je terecht.


Dit is het grachtje wat langs de bibliotheek gaat. Rechts zie je ons gebouw.