zaterdag 5 april 2008

Nestelen

Zaterdag_003

Het is nu echt voorjaar....

We merken het niet alleen aan het zonnetje en de bloeiende narcissen in de tuin. De vogels hebben het ook heel druk. De merels, mussen en vooral de Turkse tortels zijn bezig hun zaakjes voor het broedseizoen te regelen.

Nadat er druk geknuffeld is op de pergola, werkt moe Duif aan haar nest. Eerst had  ze een oogje op de conifeer, waarvan je een stukje ziet op de foto. Prachtige plek, grandioos uitzicht, prima aanvliegroute..... wat wil je nog meer voor je kinderen! Helaas pakte het vervelend uit, omdat de kattenheer K. (die met het eigen bedrijfje) kwam kijken of het wel naar het zin was. Dan schrik je toch vreselijk, nietwaar. Ineens een kattengezicht voor je neus. De veren vlogen in het rond. Dus koos echtpaar Duif voor de kiwi tegen de gevel bij de buren. Buiten het bereik van welke kat dan ook. Nu is ze bezig lekker zachte takjes te verzamelen. Deze plantjes in de hanging basket bleken prima geschikt. Gemakkelijk af te breken en toch buigzaam.

Toen ik haar bezig zag, dacht ik eerst nog even, dat ze van plan was hier haar nest te maken. Leuk voor ons, maar kans op zeeziekte voor de kleintjes....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten