maandag 22 februari 2021

Het wordt zó mooi....

Hoewel het Stadhuis zélf nog lang niet klaar is (en de restauratie van de toren ook nog een tijdje gaat duren), wordt het binnen toch al heel mooi. Afgelopen weekeinde liep ik eens om het gebouw om te zien, hoe het er voor staat. Het Stadhuis nog in de steigers, maar binnen, in het nieuwe deel, is keihard gewerkt. De bibliotheek verhuist deze week en toevallig was ik erbij, toen de eerste verhuisauto voorreed. Meteen een gelegenheid om binnen te kijken, want ja -ik ben met pensioen, dus nog niet binnen geweest... Alleen naar binnen gluren, natuurlijk. Achter het historische gedeelte is een nieuwe archiefruimte gebouwd en een glazen constructie verbonden. Hierdoor onstaat er een grote binnenruimte, die een verblijfsruimte krijgt. Hier kun je wachten op je afspraak bij het Gemeenteloket, koffie drinken met een krant/tijdschrift aan de leestafel en de VVV raadplegen.
Twee schitterende leesstoelen meteen bij de ingang, zien er heel uitnodigend uit. Verder allelei plekjes om te werken, te lezen en (na de corona) babbelen met andere bezoekers.
Deze afbeelding op de toegangswand is toch ook prachtig? Zijn het kalkovens? -nog even naar vragen... In de toegangshal, waar je binnenkomt via de "oprit" bij de hoofdingang, kijk je binnen in één van de ruimtes van de bibliotheek. Dekasten staan al klaar, vanaf vandaag worden de boeken overgebracht. Als de bibliotheken weer open mogen - begin maart? (hoop ik) - dan kunnen de bezoekers komen genieten. Behalve in de bibliotheek kun je er terecht voor het archief van Sûd West Fryslân, de VVV, het Gemeenteloket, Bolswards Historie en de samenwerkende Bolswarder musea. Met recht een mulitfunctioneelgebouw! Ik kan haast niet wachten....

4 opmerkingen:

Marguerite zei

Het word echt heel mooi.
Kost wat maar dan heb je ook wat.☺️
Nu maar gauw de toren weer compleet

Willy zei

Dat ziet er zeker al mooi uit. Leuk om te zien.

In de weer zei

Mooi hoor die afbeelding bij de toegangsdeur en dan in combinatie met het moderne meubilair daar hou ik wel van.

miekequilt zei

Het wordt zeker mooi. Maar het duurt lang voor alles klaar is hè. Voordeel, misschien is de ergste lockdown voorbij als het open gaat en kun je gaan genieten.