vrijdag 14 maart 2014

Boekentip - Pilcher


Niets meer te lezen? Dan eerst maar eens in mijn eigen boekenkast kijken....
Bijna vergeten, de boeken van Rosamunde Pilcher en haar zoon Robin. Ik heb bijna alles van die twee. Weet je nog? Al die mooie boeken van Rosamunde? Het begon met  "Schelpenzoekers" - ik heb 'm in het Engels: Shellseekers.


En daarna kwam de één na de ander: September, de Thuisreis, Midwinter... en haar korte verhalen, ook prachtig om de lezen. 
Toen kwamen er ook boeken van de zoon - haast dezelfde stijl, dus altijd prettig leesvoer. Ik was hen een beetje vergeten, maar nu pakte ik "Starting Over" van de boekenplank. 
En ja, het loopt goed af en "ze" krijgen elkaar, maar je wordt toch een paar keer op het verkeerde been gezet. Het verhaal gaat een heel andere kant op dan je in eerste instantie verwacht.
 Inhoud? 
Liz gaat door een moeilijke periode: haar man heeft haar verlaten en haar moeder is net overleden. De boerderij van haar en haar man is een samenvoeging van de bedrijven van beide familie's, heel handig, omdat ze aan elkaar grenzen. Nu het huwelijk op de klippen is gelopen, zijn ze in grote geldelijke problemen geraakt. Toch is er een lichtpuntje, omdat een consortium het land wil gebruiken om een golfbaan aan te leggen. Liz heeft hier problemen mee, het land is al vijf generaties in de familie. 


Ik heb de Engelse uitgave, in het Nederlands heet het `Opnieuw Beginnen`.
Nu ga ik `Ocean Apart` lezen, dat heet `Vlucht over de Oceaan`.
5 opmerkingen:

 1. Leuk dat je dit bespreekt, je hebt me nieuwsgierig gemaakt!
  Fijn weekend,
  Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik heb ook veel, heel veel gelezen van Rosemund Pilcher. Van haar zoon niet, dus dat is nog een tip ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze van Robin ken ik niet-heb een andere van hem gelezen.
  Nog maar eens op de site van de bieb kijken naar deze boeken van hem--bedankt voor de tip.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je voor de tip

  heb veel van Rosemund haar boeken
  Fijn weekeinden vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke boeken. Ik heb ze laatst allemaal weer een keer gelezen! Jou boekenkast zou zo de mijne kunnen zijn. Die van haar zoon zijn ook heerlijk om te lezen. Ken je die boeken van Caty Kelly? Ook mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen