donderdag 7 februari 2013

biebnieuws


Hebben wij niet een schitterend Stadhuis? Linksboven, op de eerste etage, zit de raadszaal/trouwzaal. Daar zijn wij lang geleden getrouwd. Eronder is de Waag, nu opslagruimte en 's zomers ruimte voor een creatieve markt op donderdag. Rechtsachter, dat moderne stuk, was vroeger de plek voor Gemeente Zaken. Nu staat het leeg, want we zijn heringedeeld.. Zonde!



Vandaar, dat er stemmen opgaan om de ruimte te vullen met Cultuur: musea of de bibliotheek. Het gaat om de ruimte achter de ramen beneden.


Dinsdag zijn we er, als team, gaan kijken. Je moet de ruimte zien en ervaren om je een voostelling te maken. Hier kom je binnen - links zit nu een lange muur, die moet er dan uit om ruimte te krijgen. Het bestaat nu allemaal uit kleine kantoortjes. Rechts is een binnenplaats, die wordt er dan bij getrokken. Waar nu een hek is, komt een nieuwe muur.



Collega en ik zijn wel ingenomen met deze balie, al die laadjes... mooie glasruit om doorheen te praten... nu al een gleuf om boeken in te schuiven!



Jammer, verder geen foto's - het is nu allemaal tamelijk hokkerig. Er zal een flinke verbouwing nodig zijn, het heeft wel mogelijkheden. We krijgen geen termijn waarop dit allemaal gaat gebeuren,   eerst overleg met de plaatselijke musea, rapport afwachten enz. enz.


Als het zover is luiden we de klok!

Geen opmerkingen: