maandag 2 november 2015

Boekentip - Aan de rand van het meer


Zaterdagmorgen kreeg ik mijn reservering binnen, helemaal uit Dokkum ook nog! Zaterdagmiddag begonnen en zondagavond had ik het uit.. Aan de rand van het meer - Kate Horton
Wat een mooi verhaal, wat zit het goed in elkaar en wat hield het me in de ban... Een familieroman, maar ook een wie-heeft-het gedaan-verhaal wat me verschillende keren op het verkeerde been heeft gezet. Zelfs aan het einde is er nog een losse draad, die vastgeknoopt wordt....

Het verhaal speelt in het heden en in de periode voor en na de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor komen er veel personen in voor, maar elk hoofdstuk begint met het jaar, waarin het speelt. Dit helpt goed om het overzicht te houden.

Oke.. alles begint op de dag van het Midzomerfeest, wat georganiseerd wordt op het landgoed Loeanneth, mooi gelegen aan een meer en verscholen in een vallei in Cornwall. Het is een hete dag, het feest gaat later die avond beginnen en we maken eerst kennis met de familie deShiel, van oma Constance tot de baby Theo. Een perfect geschilderd plaatje, maar de volgende dag is de idylle versplinterd: de baby is 's nachts verdwenen en wordt nooit weer teruggevonden.
Het verhaal verplltst zich naar de tegenwoordige tijd: Sadie, een jonge rechercheur van de Londense politie, is op non-actief gesteld. Ze gaat, om een tijdje uit het zicht te zijn, naar haar grootvader in Cornwall. Tijdens haar hardlooprondje door de bossen stuit ze op een verwaarloosd buitenhuis en raakt geïntrigeerd door de verhalen, die de ronde doen over de familie, die het verlaten heeft.

Sadie zoekt contact met het één van de overgebleven familieleden, Alice Edevane, die een beroemd schrijfster geworden is. Alice heeft al die jaren niet meer gepraat over de gebeurtenissen tijdens het Midzomerfeest, maar voelt zich heel schuldig omdat ze denkt te weten, hoe de ontvoering van de baby is gegaan.

Het is een dik boek maar ik merkte het niet: er gebeurt zo veel met zoveel mensen en het verhaal beslaat een lange periode. Ik vind het erg knap in elkaar gezet en vond het jammer, dat het uit is.


Andere boeken van deze schrijfster:
3 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n boek! En zeker als je het in één ruk uit leest ... Ik lees veel te vaak korte stukjes (op bed) en dan raak je de draad kwijt. Het lijkt me een heel mooi boek. Wat kun je opeens in een gat vallen als het uit is hè... Dan denk je dat je nooit meer zo'n mooi boek zult aantreffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Ik heb wel meer boeken van deze schijfster gelezen.Weet zo snel niet meer welke maar deze lijkt me ook heel spannend. Geen wonder dat je het in een ruk uitlas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, ik heb al de andere boeken al van deze schrijfster, maar wist niet dat er weer eentje was. Vind het toch wel fijn dat ik zo op de hoogte gehouden wordt. Deze boeken lees je echt in 1 ruk uit.
  Heb je trouwens wel eens boeken van Tamara McKinley gelezen, die zijn ook zo mooi, ook van die leesineenrukuitboeken.En ze heeft er best wel een aantal geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen