zaterdag 31 oktober 2015

Quilt-expositie in PiaamIn Piaam? Waar ligt dat plaatsje? Het is een dorpje zuidelijk van  Makkum, achter de IJsselmeerdijk met een beeldig kerkje, één straat die uitkomt bij de Nynke Pleats. Vroeger een boerderij, nu een restaurant. Hier wordt dit weekeinde de quilttentoonstelling gehouden van de groep Kleurrijk. Omdat ik verschillende leden ken kon ik natuurlijk niet wegblijven. ;-))
Beneden is het restaurant en via de (beetje steile) trap kom je op de deel, waar de quilts hangen.


Het zijn allemaal art-quilts - er wordt gespeeld met technieken en materialen, ieder in een eigen stijl.


Dit idee sprak me erg aan: ieder begint met een tekening op een groot vel, dan geef je je tekening door en het volgende groepslid werkt verder aan jouw tekening, dan weer doorgeven tot ieder een stuk toegevoegd heeft. Dan rol je de tekeningen op en elk pakt een rol. Je hebt dan een voltooide tekening aangereikt gekregen. Vanuit die tekening ga je een interpretatie maken: van een klein of groter deel van die tekening. Je bent helemaal vrij, hoe je het uitwerkt. Hiervan hingen de resultaten bij elkaar en het is superleuk om te zien, wat er ieder er mee gedaan heeft.

Snel gaan kijken morgen! Dan zijn de maaksters aanwezig om uitleg te geven en kun je mooie lapjes lopen in het winkeltje van De Ganzerik, wat ook aanwezig is. Een deel van de expositie blijft nog een maand langer hangen. Een goede reden om even koffie te gaan drinken of te lunchen.

3 opmerkingen:

 1. Als ik nu in Nederland was ging ik beslist!
  De rit, de omgeving, de prachtige quilts!
  Prettige zondag verder, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als de mist opgetrokken is dan zal ik mijn fiets pakken. Het is iedere keer weer prachtig om van al dat moois te genieten. En de Ganzerik heeft ook altijd mooie lapjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk plekje om jullie mooie quilts te showen.....
  Genieten......

  BeantwoordenVerwijderen