donderdag 12 februari 2015

Handwerkbeurs Zwolle 2015


Tassen vol droeg ik vanmiddag het huis in -na een zeer geslaagd bezoek aan de Handwerkbeurs in Zwolle. Links staan de aankopen, rechts de spulletjes van vriendin, die flink aan het opruimen geslagen is. Dozen vol papiersoorten in bijzondere omslagen en verpakkingen staan klaar om gebruikt te worden in het maken van "plaksels".


Daarna genietend alles uitstallen op tafel: achteraan wol om een sjaal te breien. Dit patroon van Wol & Co is aangeschaft na diepgaande vergelijking ;)) met de retrosamplerjaal van Wieke. Maar goed, dat we onder elkaar zijn als handwerksters, want voor de buitenstaander is het moeilijk te bevatten: na hetvoelen, bekijken (zeg maar: betasten) en vergelijken van patroontjes wordt voor het ene of het andere project besloten. Dit patroon vonden vriendin en ik wat zachter en meer bij onszelf passen. Zo mooi van kleur, zo heerlijk zacht van wol - dat willen we allebei maken. In de tas ermee!

Bij Blomsterstuga een boek over Karin Larsson en een pakketje voor wolborduren gekocht. Ook nog wat napraten over de HZG reis in 2013, waarbij Ditta onze reisleidster was.
bij Atelier SoedIdee genoten van hun mooie stand. De boekjes van het Randjeperweek project in 2014 lagen klaar en er hingen een paar prachtige voorbeelden van kant en klare rollen. Veel materiaal, pakketjes en schattige voorbeelden, dat betekend: er gaat wat mee. Voor ons beiden een biscornupakketje en ook het patroon voor een Huswif.

Mmm.. waar staat de stand, die de pakketjes tijd in de aanbieding heeft?

Het viel ons op hoeveel stands met borduurwerk er zijn - en ook, hoe druk het daar is. Alles met een landelijke uitstraling - stofjes met kleine bloemetjes, ruitjes, streepjes; borduurseltjes met primitieve uitstraling, borduurstof in linnenkleur (licht en donker) vliegen over de toonbank.  Zou het komen van het Randjesproject, wat vorig jaar zoveel stof deed opwaaien?
Het kostte een paar uur voor we rond waren, met ingelaste pitt-stop omdat we er zweverig van werden. Wat een mogelijkheden - op verschillende plekken is ruimte voor korte of lange workshops.Materialen te kust en te keur: breien, vilten, borduren, boeken om te leren, stofjes om te patchen - echt van alles voor iedereen: van beginner tot volleerde quiltster/naaister.

Als uitsmijter besloot ik nog het nieuwe boek van Henriëtte Beukers "Rondom Textiel" mee te nemen (met dank aan mijn sponsor, thuis). In haar eigen tasje mocht ze mee en ja, het is ge-wel-dig!! Beetje zwaar op schoot, maar heerlijk om te bekijken en het lezen gaat ook lukken. Super aankoop.

Nu op zoek naar de tijd om aan alles te beginnen - het zal wel werken-met-de-kookwekker worden..;))

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk al die aankopen..., en wat geweldig om weer zoveel tijdschriften te hebben voor je papierhobby. Eigenlijk is alles bruikbaar, als je maar met de juist blik aan het bladeren gaat...
  En nu wil je meteen aan de slag met al die mooie materialen, maar ja de tijd hè...
  Gewoon een beetje lak hebben aan het huishouden, weet je hoe handig het borsteltje aan de stofzuiger is? In een mum van tijd alles stofvrij... En alles hoeft niet altijd zo'n grondige beurt te hebben. Het scheelt mij heel veel tijd om een beetje laconiek met het huishouden om te gaan...
  Alvast fijn weekend, groetjes v. Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijd! Ja dat blijft een probleem.
  Mooie spulletjes heb je gekocht. Maar genoeg overgelaten voor ons morgen hoop ik. Al is een ziek kind misschien de reden dat het niet door gaat. We hopen dat het meevalt en anders hebben we het weekend nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat jullie ook zo genoten hebben en dat betasten en aaien van de al die mooie materialen......zo herkenbaar..! Mijn man vraagt zich ook altijd af, waarom we voor de beurs steeds een hele dag nodig hebben.......dat snapt een buitenstaander toch niet. ....Ik ga jouw Blog nu ook volgen. Dank voor je bezoek aan de mijne.....!

  BeantwoordenVerwijderen