vrijdag 10 januari 2014

Keuzemogelijkheden.....


Het babydekentje en de breirol zijn allebei af. Vandaag eens lekker opruimen in de breimand en nu zijn er de volgende mogelijkheden:

1. Een grappig tasje - je breit allemaal blaadjes, die steeds per groepje van vijf ingebreid worden. Je breit de tas langzaam op, voegt blaadjes toe en eindigt met de handvaten. Als extraatje brei je daar kraaltjes mee. Nog nooit gedaan, lijkt heel leuk. Het garen vond ik (voor 1,73 euro) bij Sösterne Grene in Groningen. Superleuke winkel met scandinavisch kleingoed: knutselspullen, keukenartikelen, kaarsen, te veel om op te noemen - fris en vrolijk en niet duur!2. Nog een kinderplaid breien. Dit patroon staat in het nieuwste boek van Arne & Carlos: Noors breien. Dit garen is weer die heerlijk zachte softspun van Scheepjes. Ligt al steeds zachtjes naar me te roepen....


3. Beeldig pakketje wolletjes van Loret Karman, gekocht op de Weefmarkt in Hoorn, afgelopen zomer. Dat is bedoeld voor een FairIsle stijl tasje - gewoon een rechte lap, omvouwen en de zijnaden vastzetten. Eens even lekker oefenen om het inbreien in de vingers te krijgen.


4. Last but totaal niet Least - mijn  "plooirokje". Beetje naar beneden gezakt in de mand... Hij is wel érg mooi! Zal ik dan daar eerst maar mee bezig gaan? Hij is zeker de moeite waard, kwestie van doorzetten.

4 opmerkingen:

 1. Tja, dat plooirokje is al een eind op weg, dus even afmaken zou ik zeggen. Maar dat patroontje van het tasje vind ik ook ontzettend leuk. Veel succes met je keuze maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is die tas leuk Irene enig
  EN die plooirok , wat apart
  Fijn weekeinden liefs joke
  Ps mijn merklap is breder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt nog voldoende te doen en leuke projectjes ook. Het rokje ziet er leuk uit, mooie kleur ook. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je "plooirokje", -het is toch een dekentje???- ziet er ingewikkeld uit! Wat een doorzettingsvermogen! Dat tasje is trouwens ook heel leuk. Dit wordt nog moeilijk kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen