vrijdag 4 juni 2010

Tomke in de bieb

Elk kind in Friesland kent Tomke en zijn hondje Romke. De figuurtjes worden gebruikt in het tweetalig onderwijs (twatalich underwiis). Er is een site: http://www.tomke.nl/ (in het Fries) waar je heel veel informatie vindt over het tweetalig onderwijs, de projekten, kleurplaten en zelfs e-cards kunt versturen. Wij hebben op de jeugdafdeling ook het spelletjesdeel van de site op de spelcomputer. Kinderen zijn er vaak mee bezig.

Het Cluster heeft georganiseerd, dat Tomke in de verschillende bibliotheken op bezoek komt. De kinderen kunnen met hem op de foto! Collega heeft gezorgd voor flink wat publiciteit in de stad, we hebben flyers uitgedeeld, het zijraam van de bieb is volgezet met kleurige materialen... Het zit er uitnodigend uit.

Tomke etalage
Woensdagmiddag zijn we heel benieuwd naar de reacties: hoeveel kinderen komen er?

Tomke 002
Eerst maar naar buiten voor een foto en wat reclame.

En, om half drie zit het vol met pake/beppes, moeders (xe9xe9n vader) en flink wat kinderen. Hardstikke leuk, dus... voorlezen en daarna met Tomke op de foto. Zelfs een baby wordt op schoot gelegd... De stagiaire vond het best een beetje eng. Je hebt zo weinig gevoel en zicht met zo'n pak aan. Sommige kinderen vonden het ook een beetje eng... op tv is het heel anders, als in het echt! 
Na de tweede keer voorlezen heeft collega een aantal foto's in  dit album gezet.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten