zaterdag 1 maart 2008

Januari werkstuk / vier het leven

Een goede start van 2008.                          
In de Kerstvakantie heb ik mijn bakken met resten op tafel omgekeerd. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is: gebruiken wat ik heb.  Dit is het eerste resultaat: op een ondergrond van een staaltje meubelstof zijn resten quiltstofjes neergelegd. Uit een lap van Laurel Burch knipte ik een vrouwenfiguur om als hoofdpersoon te gebruiken.
Nadat ik alle losse lapjes machinaal had vastgezet, ben ik gaan aanvullen met handborduurwerk, wat pailletten erbij..., borduren met gouddraad... Toch miste er nog wat, daarom heb ik het op een stukje vilt en een paar kleurige ondergrond lapjes gelegd. Na het uittesten van steeds weer andere stofjes, zijn het gele en groene lapje overgebleven. Ook het stukje gele vilt werd steeds en beetje bijgeknipt. Nu is het felle geel een randje achter de donkere rand van de meubelstof.
Het is nog steeds niet groot ( 22 x 34 cm), maar ik ben er wel tevreden over. Als ik in dit formaat doorga, kan ik tot in het verzorgingstehuis doorgaan met het leegmaken van mijn restjesbakken. Ik heb deze stofjes uit de bak "rood/roze/paars" gehaald. Er is ook nog een bak "groen/blauw"....


1 opmerking:

  1. Marjan Adriaanse9 maart 2008 om 21:42

    Hallo Irene,
    Heb genoten van je verhaaltjes! Geweldig.
    Ben benieuwd wat er nog meer voor leuke dingen op komen te staan.

    BeantwoordenVerwijderen