Ik ben altijd geinteresseerd
geweest in de keuken uit India.
Een paar jaar geleden vond ik in het
kookboek Made in India - een geweldig kookboek,
dit eenvoudige recept met kip.
Het recept is al vaak gemaakt, dat kun je wel zien aan de vlekken.
Romige kipcurry met vijgen (4 pers.)
10 zachte, gedroogde vijgen, 800 gr kippendijen
3 dl. griekse yoghurt, 1 theelepel garam masala
flinke theelepel zout, een scheutje chilipoeder
olie om in te bakken, 2 kleine uien, in ringen gesneden
1 kaneelstokje, 4 teentjes knoflook
een flink stuk gember, geschild en geraspt.
Overgiet de vijgen met kokend water en laat ze weken,
tot ze zachter zijn.
Verwijder overtollig vet van de kippendijen en snijd ze in reepjes.
Doe ze in een grote kom met de yoghurt, zout,
garam masala en wat chilipoeder.
Laat de vijgen uitlekken, snijd ze in kleine stukjes en
doe die bij het kipmengsel. Schep goed door en
laat het een tijdje marineren.
Verhit de olie op een halfhoog vuur en doe de uien
met het kaneelstokje erbij. Lekker bruin laten worden.
Bak de knoflook en gember 4-5 minuten mee met de uien
en voeg dan het kipmengsel toe.
Laat het mengsel met het deksel erop 15-20 minuten stoven
tot het gaar is.
De curry wordt bij het garen donkerder van kleur (komt van de vijgen)
en het zal wat inkoken zodat er een lekkere, gebonden saus ontstaat.
Haal het kaneelstokje eruit voor je opdient.
Heerlijk met basmatirijst en een frisse salade,
daar varieer ik mee: gewone sla, worteltjessalade.
6 opmerkingen:
Mmmm dat klinkt exht heerlijk.
Een keer anders eten dan als uit de Hollandse keuken is een goed idee.
Groetjes Anita
Kipcurry, mmmm... Ik zou er niet zo snel vijgen bij gezocht hebben, maar misschien is dat juist wel een verrassende combinatie!
Dat klinkt lekker!
Dit klinkt echt heerlijk met de vijgen erbij. Bedankt voor 't delen!
Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)
Lijkt mij lekker recept en zal eens kijken waar ik die gedroogde berg vijgen hier in de buurt kan kopen.Ik ken ze wel want had ze ooit in een cadeau pakket.
Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
Aan de ingrediënten te zien, lijkt me dit het proberen waard !
Een reactie posten