zaterdag 6 februari 2010

Where Women Create - Stampington Magazines






Ik ben al een hele tijd een grote fan van de bladen, die je hier kunt vinden. Als eerste kocht ik deze drie bladen: The Art Doll Chronicles, Beyond Paper Dolls en True Colors. Elke uitgave een feest van kleuren, ideeën en barstensvol inspiratie. True Colors gaat over de werkstukken van een groep vrouwen, die elk een kleur kozen, een eigen boek begonnen en dit aan elkaar doorgaven. Ieder maakte in elk boek een bijdrage. Art Doll is ook zoiets: elke vrouw maakte een pop en deze werd doorgegeven. Elk maakte er iets bij/aan en hield het verslag hierover, bij in een reisboek. De pop kwam helemaal veranderd/aangevuld bij de eigenaresse terug. Beyond PaperDolls neemt het papieren aankleedpopje van de jaren 60 als uitgangspunt. Wat voor werkstuk kun je, uitgaande van dit idee, zelf maken? (hoeft niet persé weer een aankleedpop te zijn). Hierin vind je naast papieren, ook stoffen en mixed media werkstukken.



Nu heb ik een exemplaar van het blad "Where Women Create" gekocht. Het is een uitgave over de werkplekken van creatieve vrouwen - juwelenmaaksters, kledingontwerpsters, quiltsters, fotografes. Je ziet niet alleen hun ateliers, maar leest ook over hun leven en hun plannen. Heel glossy, maar zó heerlijk om door te kijken...eigenlijk woonbladen, maar dan over creatieven. Zalig om mee op de bank te zitten.


O ja, de site heeft een heel uitgebreide winkel met o.a. prachtige stempels, papier, boeken, filmpjes met uitleg over technieken en ook heel veel werkstukken om inspiratie op te doen. Klik hier voor alle informatie.



Geen opmerkingen: