maandag 22 september 2008

Recepten - Brownies






Brownies
300 gr. pure chocolade, 300 gr. boter of margarine, 300 gr. zelfrijzend bakmeel, 375 gr. brune basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 6 eieren, zout, 200 gr. walnoten.
Vet een bakplaat met opstaande randen in en verwarm de oven voor op 170" C.
De chocolade en boter in kleine stukjes snijden en au bain marie smelten. Daarna een beetje laten afkoelen. Het gezeefde bakmeel met de bruine suiker, vanillesuiker, eieren en zout kloppen tot een dik beslag. Dan het chocolade/botermengsel erbij roeren. Van te voren de walnoten kraken en in kleine stukjes snijden. De walnoten dan bij het mengsel  scheppen. Het geheel verdelen over de bakplaat en in het midden van de oven schuiven. Ongeveer 40 minuten bakken. Een breinaald moet er droog uitkomen.
De warme koek in vierkanten snijden. Serveren met slagroom.
Ik doe altijd de helft van het recept. Dan heb je al een flinke hoeveelheid.

Geen opmerkingen: