zondag 28 september 2008

Impressies van Hoorn

Een hele drukke week vraagt om een leuke zaterdag. In de nieuwe VT Wonen zagen we een soort grote letterbak, verkrijgbaar bij een winkel in Hoorn. Dus vroeg op weg, misschien gaan we zelfs nog langs bij de familie zes "dorpen" verder. Heerlijk rustig herfstweer met zelfs wat lage mist over het water. De zon scheen er prachtig doorheen, een genot om naar te kijken. 

Het was markt en nog helemaal niet druk. De winkel was heel snel gevonden, maar jammer genoeg was de letterbak nog niet geleverd. Zucht, had ik nu toch van te voren maar even gebeld. Door de drukte vergeten. Dan gaan we toch een wandeling maken, naar de haven bijvoorbeeld. Een fijne gelegenheid om rustig rond te kijken.

Hoorn_010

Bij de haven zagen we nog een paar groepen onderweg naar hun charterboot. Er lagen nog wat boten langs de havenwal, de zomerdrukte is echt voorbij.

Hoorn_006

De gevels zijn prachitg, niet alleen bij de haven staan schitterende huizen. Ook in de binnenstad is veel  moois te bekijken. Met een kopje koffie zitten we later in het zonnetje uit te kijken op het West Fries Museum, wat een juweeltje!

Hoorn_004

Het is niet alleen een museum maar ook een trouwlocatie. Ik weet nog, dat we er een keer waren en toen niet in een bepaalde zaal mochten. Die is boven de Trouwzaal en heeft een houten vloer, die erg kraakt.

Na de koffie kijk ik nog even rond bij een paar winkels. Mijn man gaat bij de stoomtram kijken. We hebben zijn verjaardag  eens gevierd door met de hele familie een tochtje te maken. Daar hebben we toen erg van genoten. Alleen het wachten voor het vertrek was al leuk, het trammetje stond onder stoom al klaar, kaartje kopen, in het stationnetje rondkijken. De tijd was zomaar om. Daarna de reis naar Medemblik met de haltes onderweg... Twisk, Opperdoes. Leuke namen, die je op de borden leest. Dan zie je zoxb4n dorpje eens in het echt.

 

1 opmerking:

Homepage zei

... [Trackback]...

[...] Informations on that Topic: ireneinhetatelier.weblog.nl/2008/09/28/impressies-van-hoorn/ [...]...