donderdag 29 oktober 2015

Quiltgroep


Het was weer zó gezellig vanmiddag: de Quiltgroep was vandaag bij mij thuis. We wisselen het af, zodat het elke keer bij één van de leden thuis is. Dit is er weer eentje van onze meest doorgewinterde groepsleden. Wat zij al niet gemaakt heeft, de afgelopen jaren, daar kan geen van ons aan tippen.

Allemaal fantastische eigen ontwerpen met stoffen, die ze door familieleden aangereikt krijgt. Zij kopen dit soort panelstoffen en weten: oma redt zich er mee! Vorige keer was het een quilt met  paardenpanelen, deze keer zijn het schattige hondenportretten. Ze maakt ze met de quilt as you go methode, die bij mondelinge uitleg toch moeilijk leek. Gelukkig hebben we dan één van de groepsleden,  die met een paar losse lappen aanschouwelijk onderwijs geeft, waardoor het kwartje valt.
Hoewel de Camelot een beetje uit het zicht is verdwenen bij de verschillende groepsleden (waaronder bij mij, moet ik bekennen) is er toch hoop. Er kwam een bundeltje uit een tas en we legden alles uit op de vloer voor nadere inspectie. Top! Voorbeeldig plat, goed kleur gebruik: de verdeling tussen lichte en donkere randen is goed, dit wordt een erg leuk werkstuk. De vraag is: nog drie blokken erbij? Eerst maar de tussenruimtes opvullen en dan beslissen? Wat voor rand komt er om heen?
Wordt vervolgd...


Nog een grappig werkstuk: het gaat een boekenkast worden,
formaat staat nog niet vast, hoeveelheid boeken ook niet.
Gewoon lekker verder gaan, dan merk je vanzelf
wanneer het genoeg is.
Dan nog puzzelen over een mandala-achtig werkstuk.
Opdracht: stap uit je comfort zone.
Hier liggen kleuren, die normaal niet gekozen worden.
We beginnen te schuiven en overleggen -
heerlijk, daarvoor zit je in een Quiltgroep!Zou dit een goede combinatie kunnen zijn?
Wij wachten af...

Voor ze weggaan nog een rondje door de tuin, de acer is zo prachtig! Nog  niet vegen, maar eerst genieten van al die mooie blaadjes...

Oh, vergeet ik nog bijna een tentoonstelling aan te kondigen: dit weekeinde is er in de Nynke Pleats in Piaam, vlakbij Makkum, een expositie van de groep "Kleurrijk". Niet zo lang, maar zeker de moeite waard om er heen te rijden en meteen te genieten van het prachtige uitzicht over de landerijen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een hoop moois.
    De camelot in deze kleuren vind ik ook heel mooi.
    Zou zelf hele andere kleuren hebben gekozen. Maar nu ik dit zie....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo'n groep heb je echt nodig om elkaar te inspireren! Leuk werk!

    BeantwoordenVerwijderen