zaterdag 24 oktober 2015

Boekentip - Honingzoete dagen


Mmm, een beetje softe titel, maar de uitstraling is goed, dus dit nieuwe boek gaat mee naar huis. Het verhaal spreekt me wel aan: Sugar laat ieder voorjaar haar bijenkoningin bepalen waar ze naar toe verhuist. Ze doet dit, door de bij op de oude landkaart van haar opa te zetten. Waar de bij naar toekruipt ( wel een beetje geholpen door strategisch geplaatst rietjes), daar gaat ze naar toe,.

Geef toe, dit is toch wel een aparte manier van leven, vind je niet?

Het verhaal begint op de dag, dat Sugar door haar vriend Jay naar haar nieuwe huis in New York gebracht wordt. Nog voor ze een stap in het complex, waar ze een appartement met dakterras (voor de bijen) binnenstapt, maakt ze al kennis met een paar mensen uit de omgeving: de werkeloze portier George en de knappe Schot Theo.

Dit stuk was voor mij al voldoende om er eens lekker voor te gaan zitten...

Sugar maakt in de dagen daarna kennis met de andere bewoners van het complex: Lola met haar huilerige zoontje Ethan, Lucy, die anorexia heeft, de brommerige meneer McNally en de net zo brommerige mevrouw Keschl; en o ja Nathan, die naast haar woont, niet van mensen houdt en 's nachts tuiniert. Ze heeft een hart van goud en gelooft heilig in goede manieren. Ze heeft talent om andere mensen te helpen, maar heeft zelf geen geluk in de liefde en geen contact meer met haar familie.

Honingzoete nachten is een feelgood boek, beetje  zoet maar met hilarische scenes, waarin de bijen het heft in handen nemen om Sugar de weg naar haar hart te wijzen.

Ik denk, dat "charmant" een goed woord voor dit verhaal is. Ik werd er in elk geval blij van, het zou ook een leuke film zijn.

Sarah-Kay schreef meer boeken, waaronder Dolci d'amore en Zoet Verlangen.4 opmerkingen:

 1. Oh wat leuk, die boeken ken ik nog niet. Ik ken wel andere boeken van haar:
  De geur van brood (met achterin het recept van zuurdesembrood)
  De smaak van champagne
  Zalig zijn de kaasmakers.

  Ga gauw op zoek naar die titels van jou, wist niet dat er nieuwe waren. Dank je wel voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Ik heb net ook een boekblogje geplaatst. Heerlijk he, lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik me met dit boek tussen de 'sneeuwvlokken' door fijn zal kunnen vermaken...
  Bedankt voor de tip!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de tip, deze keer geef ik haar door aan iemand die dan vast snel naar de bib of boekwinkel gaat rennen........
  Lettergroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen