maandag 5 januari 2015

Boekentip - De erfenis van Elizabeth


De erfenis van Elizabeth is het verhaal van het leven van Elizabeth Pringle. Bij haar overlijden laat ze haar huis met inboedel op jet eiland Arran, na aan een vrouw, die ze niet kent. Deze vrouw liep ruim 30 jaar geleden met haar dochtertje in de kinderwagen langs en had en briefje in de bus gedaan, waarin ze vroeg of het huis te koop was.

De baby van toen is nu een volwassen vrouw, Martha, die zorgt voor haar dementerende moeder. Martha gaat naar het huis en probeert uit te zoeken, wie Elizabeth Pringle was.

Samen met de beide mannen, waarmee de teruggetrokken levende Elizabeth contact had, komt langzaam haar levensverhaal aan het licht. Elizabeth heeft zelf haar levensverhaal opgeschreven om in het reine te komen met de beslissingen, die ze in haar lange (95 jaar) leven heeft genomen. Martha leert haar beter kennen en komt zelf tot een oplossing van de problemen in haar eigen leven.

Een prachtig verhaal, rustig opgebouwd met een roerende climax aan het einde. Weer een boek wat ik met een diepe zucht aan de kant legde toen het uit was - jammer, dat het niet dikker is....

Het boek is het debuut van Kirsty Wark, een bekende Engelse tv presentatrice bij de BBC


5 opmerkingen:

 1. Morgen maar gauw naar de bieb!
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal het in gedachte houden
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, je hebt hem ook te pakken gekregen. IK las hem in een ruk uit. En nam bij de supermarkt de bookazine mee van de Libelle. De kers op de taart van Kathy Forde. Heerlijk feel good verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Truus uit Drenthe7 januari 2015 om 15:11

  Dank je wel voor deze tip!
  Ga kijken of ze het boek hebben hier in de bieb.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen