donderdag 2 oktober 2014

Bijeenkomst Quiltgroep


't Was een drukte van belang vanmiddag - eindelijk kwam de Quiltgroep weer bij elkaar. Erg leuk om elkaar weer te spreken en de werkstukken te bekijken. Een paar foto's om een indruk te geven, wat er al zo gemaakt is/wordt. Bij de eerste foto zijn we druk in overleg, hoe de blokken aan elkaar te zetten: alle lichte punten naar het midden wordt meteen afgekeurd. Dit is veel beter en de "gouden" biesjes worden unaniem goedgekeurd. Trouwens, dat stofje met die slingers is een superkeuze!Bij dit quiltje zit de kracht in de eenvoud: een jellyroll is helemaal gebruikt voor een babydeken. Volgens de maakster had ze, bij nader inzien,  beter de molentjes van één stofje kunnen houden. De groep verwerpt dit meteen: het nu zo speels en vrolijk - dan was het te braaf geworden!

En natuurlijk komen de Camelot blokken op tafel - zo verschillend!


Het bovenste blok rechts is nog een probeersel: met de machine of toch op de hand naaien? Het onderste blok heeft nog een midden nodig - wat is het mooiste/beste? 

Er ontstaat een discussie over de hoeveelheid contrast in een blok.
Mijn blok is heel duidelijk - het blauwe blok is subtieler. Is dit zo "goed" of had ze meer met licht/donker tegenstelling kunnen werken?
Ook meteen het lichte lapje er onder om te zien, wat beter bevalt. Het zal de donkere wel worden...


Heerlijk om zo met elkaar voor en tegen af te wegen:  wat wil je zelf? Hoe ga je de volgende blokken "inkleuren"? We hebben nog maar drie blokken en toch zijn ze zó anders! Volgende keer doet groepslid nummer vier ook een duit in het zakje, eens kijken waar het dan naar toe gaat. Spannend!

1 opmerking:

  1. Mooie werkjes! En ieder heeft lekker een eigen idee van hoe een blok moet worden. Zo verschillend.

    BeantwoordenVerwijderen