woensdag 5 maart 2014

Niet te lang over nadenken....sluiting Witmarsum


De ochtendploeg had al heel wat werk verzet toen ik maandagmiddag in Witmarsum aankwam - links langs de wand staan 1000 jeugdboeken klaar voor de schoolcollectie. In kratten staat ook al prentenboekencollectie klaar - compleet met Sinterklaas- en Kerstboeken. 


De school, waar de collectie heengaat, heeft een eigen (bibliotheekcollectie) nummer gekregen. Ik krijg de taak elk boek te herlokeren - nummer van Witmarsum vervangen door nummer van de schoolcollectie. Alle 1.000 boeken moeten per stuk gescanned worden. Karretje vol boeken bij de balie en aan het werk!! 

Buiten schijnt het zonnetje en zit een koolmeesje zijn territorium af te bakenen. Rondom de leestafel ziet alles er nog heel gewoon uit, maar de kasten ernaast tonen, dat ook hier al gesorteerd wordt. Maandag - eind van de middag: bijna alle boeken zijn geherlokeerd en vooraan doet collega ze in kratten. Volgende week gaan ze zo naar de scholen. Als de kasten gebracht zijn, kan ze daar gaan inrichten. 

Dinsdagmiddag met z'n drietjes bezig: informatieve collectie bij elkaar zoeken en herlokeren, stickers plakken op de Groot Letterboeken, die naar het verzorgingstehuis gaan. Daar komt ook de hele romancollectie met een deel informatieve boeken. Het verzorgingstehuis heeft een plek beschikbaar gesteld, waar de mensen uit het dorp terecht kunnen in een soort Huiskamerbibliotheek. Je kunt er boeken lenen en het is een ontmoetingsplek. 

Donderdag gaan mijn collega's verder - ik zit in de uitlening van Bolsward. Volgende week maandag ben ik hier weer ingeroosterd. Zo kunnen we de uren, die we anders hier in de uitlening zaten, gebruiken om de collectie uit te sorteren en dan te verwerken. 

3 opmerkingen:

 1. Hoewel het uitlenen van boeken niet helemaal verloren gaat, gaat deze afbraak me echt aan het hart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier is er een begin gemaakt al zeggen ze dat er nog niet wordt gesloten.Waarom dan al boeken naar een andere locatie? Kan er nog niet toe komen om naar de andere locatie te gaan.
  Sterkte met de reorganisatie.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach wat sneu weer toch, voor de school wel weer fijn, ankie

  BeantwoordenVerwijderen