donderdag 11 november 2010

Workshop bij Cordi Atelier

O ja, waar kwam ik voor... de workshop van Henny Zikken: werken met schuimdrukverf en textiel-etsen. Je kunt wel merken, dat Henny ervaring heeft met groepen. Ze is al heel lang docente aan het Kunstencentrum in Groningen. Na een korte uitleg over de soort stoffen die je kunt gebruiken, had ze ons al snel aan het werk: sjablonen maken van stevig plastic en puffpaint opbrengen.

Na het opbrengen van de verf eerst drogen met je haardroger. Daarna met een verfbrander (bij de open deur) verhitten, tot je het reliëf ziet ontstaan.


De gele rondjes zijn eigenlijk te groot, het randje rechtsboven laat beter zien, wat het effect is. De stof gaat intrekken. Dit is afhankelijk van de draadrichting: heb je je patroon in de breedte of de lengterichting gelegd? Is het dunne synthetische velours of katoen?

Kijk eens, hoe leuk het wordt, als je je patroontje lukraak laat overlappen.... De bovenstaande fot's is werk van medecursisten. Zo leuk om bij elkaar te gaan kijken, dat stimuleert je eigen fantasie ook meteen weer.

Hier is de bespreking gaande:wat hebben jullie gemerkt/geleerd/opgestoken van jullie experimenten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten