donderdag 11 maart 2010

Seven ages of Britain


Ja, hoor, het antwoord op de vraag over de exodus naar het nieuwe stadsgedeelte van Edinburgh is gevonden! Een collega-zoekster heeft zich volledig in het internet gestort. Op intelligente wijze heeft ze haar trefwoorden gecombineerd en zo het antwoord gevonden. De exodus wordt "The Great Flitting" genoemd. Dit was het antwoord op vraag 6. Pas na het invoeren van dit antwoord krijg je toegang tot vraag 7. Ook die was weer niet "om 'e nocht" (zoals de Friezen het zeggen). Ook dit antwoord heeft ze met degelijk zoekwerk gevonden. De vraag was: "In Johnson's dictionary, what word beginning with W could describe something which has decreased in size? En moet je weten, dat de bedoelde dictionary bestaat uit 2 delen, cm. of 20 dik. Gelukkig weet je, dat je bij de W moet zijn. Site opzoeken... oei, oei, dat zal tijd kosten.
Gelukkig kwamen we op het idee om op "hint" te klikken - daar stond, dat je moest uitgaan van het woord "shrunk". Ooo, moet dat zo. Uiteindelijk is het gelukt. Leuk om er dan over te mailen met je mede-puzzelaar.

Na het voltooien van de vijfde quest mag je jezelf een Expert of History noemen. Nou, dat is toch wel wat! Als je de zesde ook af hebt, ben je een Senior Master! Waar zal dit eindigen?

Intussen heb ik al heel wat geleerd. De Tower in Londen gebouwd is gebouwd van stenen  uit Frankrijk, nl. het departement Calvados. Kijk hier voor meer informatie. De Orde van de Kouseband is gesticht in ongeveer 1340. Sinds die tijd zijn er 4 Japanse keizers lid van geweest. (Koningin Beatrix is ook lid). Hendrik VIII noemde de borsten van Anna van Boleyn liefkozend "dukkys". Nadat hij het plafond van de Banqueting Hall af had, werd Rubens tot ridder geslagen door de koning. Hier lees je daar meer over.


1 opmerking:

  1. Heel benieuwd naar de 'quest'van de volgende uitzending.Succes ermee !

    BeantwoordenVerwijderen