maandag 22 maart 2010

Seven Ages Grand Master

Yessss, het is gelukt!!
Ook de laatste serie van zeven vragen, die bij de serie "Seven Ages of Britain" hoort, is opgelost. Ik heb de aflevering nog niet eens gezien, dat moet er wel bij gezegd worden. Vanmorgen vroeg ben ik alvast begonnen met de vragen. De oplossingen kwamen tamelijk vlot tot ik bij vraag zes kwam:

Question 6

On July 22nd, 1913, The Guardian reported that, after evading the police Mrs. Pankhurst had been re-arrested. What, according to the Guardian, did two onlookers shout to her? (Hint - you won't be able to Google this one.)
Als HINT werd gegeven, dat je via het archief van "The Guardian" moest gaan zoeken. Mijn collega-speurder en ik zijn er, verdeeld over de hele dag, behoorlijk mee bezig geweest. Vooral omdat de site aangaf, dat je een account moest aanmaken, tegen betaling van 7,95 pond voor 24 uur. Dat ging te ver en dat hebben we nog niet eerder hoeven doen. Vanavond toch nog maar eens proberen. (In Engeland zelf, werd er ook behoorlijk getobd, zag ik op een paar blogs). Op een andere manier zoeken via de site van "The Guardian". Gelukkig gaf Anoniem de tip om letterlijk te zoeken: "mrs. Pankhurst has been re-arrested". En yep, daar kwam het artikel te voorschijn. Wow, dat is kicken!! Zomaar het antwoord voor me. Snel ingevoerd en daarna nog vraag 7. Ook een beetje pluiswerk, maar daar geven we nu allang niet meer om, wij Questers. Als beloning prees David Dimbleby me voor het volbrengen van alle quests en nu ben ik "Seven Ages Grand Master". Ik verdien echt een strik in mijn haar!
Wil je er zelf ook mee bezig? Kijk dan hier en begin je eigen quest. Een aanrader, veel succes!

2 opmerkingen:

  1. Ja ja dat hebben we toch maar geklaard ! Nog hartelijke dank voor je super-speurwerk Irene !
    Wat was het leuk om te doen
    Groetjes van je mede 'Seven ages Grand Master'Mien B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. P.S. Ik zie je al zitten met je strik in je haar !

    BeantwoordenVerwijderen