dinsdag 16 augustus 2016

Boekentip - Jenny Colgan


The little Shop of Happy ever After – Ever so  charming!

Ik had al eerder een paar boeken  van Jenny Colgan gelezen, maar dit is toch wel heel erg leuk!

Nina werkt in een filiaal van de bibliotheek in Birmingham en verzamelt boeken. Op een dag komen strenge bezuinigingen aan de deur kloppen: het filiaal wordt gesloten, de bibliotheek gaat een nieuwe koers varen en ze moet opnieuw solliciteren. Uit het sollicitatiegesprek blijkt duidelijk, dat zij niet in de nieuwe manier van werken zal gaan passen, ze krijgt ontslag.

Nina gooit het roer om: ze wil contact met klanten om hen het boek, wat het beste  bij hen past aan te kunnen raden (haar “core-quality”).

Ze besluit, uitgaande van haar grote verzameling boeken, een mobiele boekwinkel te openen. De mooiste bus staat te koop in Schotland. Omdat ze in Birmingham geen vergunning krijgt om vanuit de bus te gaan verkopen, blijft ze na de aanschaf  in Schotland. Daar is een vergunning geen enkel probleem: ze kan op elke locale markt een standplaats krijgen. 

Haar bus krijgt de naam “The little Shop of Happy ever After”. 
Schotland is een verademing na alle stress in de stad en ze voelt zich al snel thuis.
Dit boek is een lofzang op boeken: Nina zoekt voor iedereen een passend boek en krijgt door haar enthousiasme iedereen aan het lezen. Ze heeft een romance met een poëtische treinmachinist, ze ruziet met haar agrarische buurman, leert de gebruiken van haar omgeving kennen: Country Living Magazine zonder plaatjes. Het is een hartverwarmend verhaal voor iedereen die van boeken houdt en graag over Engeland/Schotland leest.

En, als je nog niet genoeg hebt na dit warme verhaal van  Jenny Colgan, dan kun je nog genieten van een verhaal over een chocolaterie in Parijs, een bakkerij op een eiland en er zijn nog een paar deeltjes over een ouderwetse snoepwinkel. Genieten!!

In het aprilnummer (2016) van Country Living staat een artikel  over een andere soort mobiele boekwinkel: The Bookbarge, een boekwinkel in een narrowboat, 

2 opmerkingen:

 1. Dank voor je boekentip -heerlijk om deze te lezen.
  Is dit een boek in het Engels? Ik ga in de lijst van de bieb kijken en reserveren.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die ken ik! Echt smullen. Er is ook nog "Cake Shop in the garden". Ik weet zo snel niet van wie maar even googlen en dan komt het wel. Feelgood is altijd lekker. Ik werk me net door een stapeltje Jill Mansell door.

  BeantwoordenVerwijderen