zondag 20 september 2015

Alleen sentimentele waarde?Ik heb alle nummers van Handwerken zonder Grenzen bij elkaar in de stellingkast op zolder. Een enorme hoeveelheid informatie over de meest uiteenlopende handwerktechnieken en werkstukken. Het neemt nu langzamerhand zo veel ruimte in, dat het me begint te benauwen.

Ik ga ze weg doen!
Alleen mijn collega's, die ook handwerken begrijpen de moeite, die deze beslissing heeft gekost. Maar dan - bij het oud papier? Naar de Kringloop? Op Marktplaats gaan de nummers voor kleine prijsje in de verkoop. Maar d-o-z-e-n vol aanbieden is ook geen optie.
Heeft deze collectie dan alleen emotionele waarde?

Eerst nog maar in die (mooie, ruime) berging?

Heeft er nog iemand belangstelling voor?

 Ik hoor het graag....

update februari 2016: de tijdschriften zijn naar een goed tehuis gegaan....

6 opmerkingen:

 1. Volgens mij ben je die zo wel kwijt aan een liefhebber!
  Kan me goed voorstellen dat het je moeilijk valt.
  Fijn weekend verder.
  Gr.Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan goed begrijpen dat het moeilijk is om de knoop door te hakken en ze op te ruimen. Wat zou het fijn zijn als de oude jaargangen nog digitaal te lezen zouden zijn via HZG, dan kun je altijd nog iets opzoeken over een bepaald onderwerp. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een hele moeilijke beslissing die je gaat nemen .
  Kun je het niet beter via de vereniging Merkwaardig aanbieden? Dan komt het op een goede plek terecht.
  Succes met het nemen van je beslissing.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn zo heerlijk om in de bladeren en te lezen. Iedere keer ontdek ik weer wat anders; misschien omdat de smaak en interesses in de loop van de jaren ook verandert. Krijg je geen spijt? Ik heb nooit mijn Ariadnes bv weggedaan en velen toentertijd wel. Daar kregen heel veel ook spijt van en hebben ze inmiddels weer gekocht.
  Bij de kringloop liggen ze hier voor 25 cent en op internet worden ze zelfs voor 5 euro per stuk verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooit had ik ook zo'n verzameling. Ik kon ze kwijt bij Marcella van nuttig en fraai die later interesse voor handwerken kreeg. Ik geef haar even een mailtje want sommige nummers heeft ze nog niet. Maar het doet wel zeer hoor. Ik ken het ook. Maar ja alles je hele leven meeslepen gaat ook niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei ik weet hoe moeilijk het is, want ik heb ook één en ander opgeruimd...... Kon de HzG's aan het buurthuis schenken voor de handwerkgroepen en nu worden ze door handwerksters van over de hele wereld gebruikt..... en als ik iets zoek of wil inkijken ga ik een kopje koffie drinken en lekkker bladeren....
  Heb dus niets verkocht, maar ben heel blij met deze oplossing....
  Sterktegroetjes

  BeantwoordenVerwijderen