woensdag 20 mei 2015

Boekentip - Verrukkelijk!


Zoek je al naar iets leuks om mee te nemen op vakantie? Dan hoef je niet verder te kijken, dit is je boek! Verrukkelijk van de schrijfster Ruth Reichl is het verhaal van Billie, die in New York gaat werken voor het culinaire blad Delicious! Ze daar helemaal op haar plek als management-assistente van redacteur Jake. Het blad is gevestigd in een sfeervol historisch pand, waar de kantoren van de redacteurs verdeeld zijn over de verschillende verdiepingen. Ook de proefkeuken en bibliotheek zitten erin. Meteen op haar eerste dag wordt ze erop uitgestuurd om ingrediënten te halen en komt ze terecht bij Fontanari's - een bekende winkel voor allerlei delicatessen. Dan heb je al kennis gemaakt met iemand, die chocolade maakt en een slager die ambachtelijke produkten verkoopt.

Het verhaal kabbelt wat verder, tot plotseling het blad opgeheven wordt en Billie als enigste in het pand achterblijft om mails van teleurgestelde abonnees te beantwoorden. In die periode ontdekt ze de geheimen van de afgesloten bibliotheek. Ze ontdekt brieven van een 12-jarig meisje, die tijdens de Tweede Wereldoorlog geschreven zijn aan een beroemde kok.

Het is geen spannend boek, maar wel een boek wat vol staat met smaakbeschrijvingen van bekende en onbekende produkten. En - het is ook een romantisch verhaal, dat wel.

Ik vond het heerlijk om te lezen en te genieten van haar beschrijving van de catalogus in de bibliotheek: kaartenbakken met kaartjes, geschreven door de opeenvolgende bibliothecaressen - elk hun eigen kleur inkt! Je ziet het allemaal voor je....

1 opmerking:

  1. De titel klinkt verrukkelijk! Heeft het boek een link met het kookblad Delicious.? Toevallig viel het juni nummer vanmiddag op de mat...

    BeantwoordenVerwijderen