woensdag 15 april 2015

Wijze Woorden
Twee dikke amaryllisbollen uit de bak van de bloemist. 
Afgeprijsd...
dan mogen ze het bij mij nog wel even proberen!
Uit de voorste komen drie bloemen, uit de achterste twee stengels. 
Nu nog afwachten welke kleur het is...

Ook nog even een foto van de Wijze Woorden van week 14. Deze woorden zijn heel waar, merkte ik vannacht. Drukke dag met veel klantencontact, collega's en andere indrukken. Na zo'n dag kan ik niet goed slapen, alsof alles nog een keertje doorgenomen en op een rijtje gezet moet worden.
Toch maar proberen, meer rustmomenten in te bouwen..Het boekje wordt langzamerhand al lekker dik, vind je niet? 
Eind van het jaar staat het helemaal open!Ook het biscornuwerkje vordert gestaag. Alleen zat er niet genoeg garen in het pakketje. Dus een extra strengetje 816 gekocht en nu zie ik toch kleurverschil. De beide hartjes rechts en onderaan zijn met het nieuwe strengetje geborduurd. Het kan me niets schelen, maar ik begon aan mezelf te twijfelen: als er 1 strengetje in een pakketje zit, dan moet het daar ook van kunnen, toch?

Nu zie ik in de beschrijving staan, dat het buitenste stiksteekrandje met twee draadjes geborduurd moet worden. Betekent dit, dat het patroontje zelf met één had gemoeten? Ik ben, uit gewoonte, met een dubbele draad gaan werken. Puzzel, twijfel, puzzel.....

Het wordt wel beeldig, 
nog even door werken dan kan ik het in elkaar zetten.


met de groeten van Arwen...

7 opmerkingen:

 1. Herkenbaar Irene niet kunnen slapen na een intensieve dag... Dat biscornuutje krijgt nu iets bijzonders, nl. dat jij weet dat er meerdere kleurtjes in zitten. Niemand anders die het ziet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he! Afdankertjes vertroetelen en dan zien dat ze gewoon gaan bloeien.
  Ik heb net in spanning door de tuin gelopen. In het najaar bij het tuincentrum Witmarsum allemaal potjes met afgestorven planten gekocht voor bijna niks en bij mij in de tuin gezet. Nu maar afwachten wat er allemaal boven de grond komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat probleem met kleurverschil bij DMC 816 is al een tijdje bekend dacht ik! Maar dat kleurverschil maakt het ook wel heel speciaal. Iets wat we bij een antieke lap waarderen mag ineens niet in het eigen werk. Lekker laten zitten! En dat van die denktijd overdag komt me heel bekend voor. Mooi verwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk dat als je biscornu in elkaar zit er niets meer van het kleurverschil te zien is.En anders een poosje in de zon leggen-verkleurt alles!
  Leuk de amaryllusbollen die gaan bloeien!!! De wijze woorden zijn maar al te waar.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De geborduurde kruisjes van de biscornu zien er goed uit. Ja, wat er al niet door een hoofd kan gaan alvorens in slaap te vallen en zo te lezen hebben daar meer mensen last van. Een verrassing wat er uit de bollen tevoorschijn komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zo n tekst al niet te weeg brengt ,nou ik ga tegenwoordig maar uit bed en een pennetje breien helpt voortreffelijk en je biscornu is prachtig hoor ook met iets kleurverschil ,dat mag he met eigen maak .geweldig die amarylissen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Arwen heeft denktijd genoeg gehad, wat ligt hij toch lekker te slapen!
  Herkenbaar hoor, als je overdag of 's avonds druk bent geweest, dan neem je het gewoon mee naar bed... Zelf probeer ik veel rustmomenten in te bouwen, nou ja ... dat gaat bijna vanzelf. Even m'n gedachten laten gaan... m'n standpunt bepalen, relativeren en reflecteren.
  De biscornu is heel mooi qua motief. Inderdaad raar dat je niet toe komt met de bij geleverde materialen. Ik doe juist het stiksteekje rondom met één draadje...

  BeantwoordenVerwijderen