woensdag 17 september 2014

Monumentendag Groningen 2014
Iemand, die mijn blog al een tijdje volgt, weet dat we graag eens naar Groningen gaan, lekker over de markt, winkels kijken, Stad verkennen, hier is het verslag van een vorige keer. Na een paar drukke weken was het fijn om even de boel de boel te laten.  Ga zitten met een kopje koffie en kijk maar mee:

Lekker etalages kijken


Even koffie drinken bij een gezellige koffiehoek in een grote boekwinkel, fruit en kaas halen op de markt, te genieten van het prachtige weer en vooral: mooie plekjes in de Stad opzoeken.

Het was Monumentendag en dat betekent veel activiteiten! De Martinitoren beklimmen om bij het carillon?  - in het Stationsgebouw rondgeleid worden? - muziek luisteren in kleine kerkjes bij de verschillende hofjes? - alles was mogelijk.
Eerst naar even binnen kijken in de Martinikerk om het prachtige interieur te bewonderen.


  De fresco's zijn ook indrukwekkend:
Daarna bekeken we het Pepergasthuis, een beetje verborgen hofje, één van mijn favoriete plekken in de stad.


Door het poortje kom je op een binnenhof met prachtige pompJe kunt dan doorlopen om via de eetzaal in het kerkje te komen, waar alles al klaar stond voor een recital, later die middag.

Weer buiten gekomen, loop je langs de huizen met de centrale binnentuin.

 

In het centrum van de stad is het dan toch zó rustig, je hoort alleen wat vogeltjes.

Daarna nog een hofje: het Heiligen Geest GasthuisDit is een groot Gasthuis, met verschillende binnenplaatsjes.

Je kunt wel zien, hoe beschut het hier is - allemaal bloeiende planten in bakken! En stel je nu eens voor, dat je hier zou wonen: midden in de stad en toch een beetje achteraf....


Kijk, een dakterras is ook mogelijk....


Wat dacht je van een warme avond met een glaasje wijn? 
Toen ik inlichtingen vroeg, kreeg ik meteen het telefoonnummer van de beheerder - ik kom me meteen opgeven voor een huis...
Dan wil ik er ook een mooie fiets bij:
1 opmerking:

  1. Dit is jeugdherinneringen ophalen! Ials 15 jarige hield ik met een vriendinnetje mijn eerste zelfstandige vakantie in de stad Groningen. Haar tante hield een oogje in' t zeil maar het was een geweldige week. Natuurlijk beklommen we ook de Martinitoren. Maar daarna heb ik nooit meer een toren beklommen! Dat is niks voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen