zondag 31 augustus 2014

Boekentip - The Midnight Rose


Het boek begint met de kennismaking met Annanita - op haar honderdste geboortedag. Ze besluit haar levensverhaal, wat ze jaren geleden heeft vastgelegd, die dag aan haar achterkleinzoon, Ari Malik een jonge zakenman te geven. Hij krijgt van haar de opdracht in Engeland, waar ze vanaf haar 16e gewoond heeft, op zoek te gaan naar haar doodgewaande zoon. Annanita is er van overtuigd, dat het kind nog leeft. 

Tien jaar later bezoekt Ari het landgoed van de familie Astbury, waar Annanita gewoond heeft. De enige nazaat van de familie, Anthony, heeft het landhuis met het omliggende terrein opengesteld voor de opnames van een film, die speelt omstreeks de jaren '20. De hoofdrolspeelster, de Amerikaanse Rebecca, lijkt sprekend op de grootmoeder van Anthony, Violet. Door het levensverhaal van Annanita te lezen krijgen Ari en Rebecca inzicht in de gebeurtenissen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. 

Jammer, dat er nog geen Nederlandse vertaling is, want dit is weer een heerlijk, meeslepend verhaal. Het speelt deels in India - toen het nog een Engelse kolonie was, Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog en in de hedendaagse tijd. 

Eerder las ik van Lucinda Riley al: De Lavendeltuin en Terug naar Wharton Park. 

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je boekentips elke keer.Het maakt het zoeken naar een boek een stuk gemakkelijker.
    zonnige dag
    groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk, die leestips! Ik zoek nog naar iets om te lezen en neem dit idee zeker mee.

    BeantwoordenVerwijderen