zondag 29 december 2013

Merklapjes
Lekker bezig in mijn zolderkamer - wat strijkwerk, opruimen en rommelen in de kastjes. Bij de verhuizing naar boven is alles netjes weggeborgen, maar nu wil ik het eens goed nakijken. 
De borduurwerkjes dateren uit 1967 (!), ik was 14 jaar en had dit boek gekocht/gekregen. Ik was toen al veel met handwerken bezig. Het Stekenboek voor Creatief Naaldwerk opende een wereld van mogelijkheden - zó enthousiast beschreven, daar moest ik wat mee doen. Een lapje erbij en eerst maar eens proberen...


Uit dezelfde lade komt dit merklapje - ik had patronenbladen van de Stichting Goed Handwerk gevonden bij een boekhandel in een achteraf straatje in Groningen.Ook weer een probeersel op een overgebleven lapje. Jammer, dat er geen ruimte voor zoompjes was, ik heb ze later tussen glasplaatjes gedaan en zo opgehangen. 

2 opmerkingen:

  1. Mooie stekenlapjes. Fijn dat je dat ook allemaal bewaard hebt.Ik was iets ouder toen ik mijn eerste handwerkboekjes kocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, Stichting Goed Handwerk! Dat herinner ik me nog goed. Was jij later zo in de jaren 70 ook geabboneerd op "Bijvoorbeeld"? Ik heb ze ooit weggedaan maar zou ze graag nog eens zien!

    BeantwoordenVerwijderen