zaterdag 12 mei 2018

Fontein in de stadIn de Bolswarder Courant stond deze foto van de plaatsing
op maandag 7 mei.Nu zit hij nog achter een hek, maar toch.... 
onze vleermuisfontein is geplaatst.

Hier lees je meer over de ontwerper en zijn idee achter de keuze voor een vleermuis


Als je eerste foto vergroot, zie je ook, dat er naast het beeld nog een groot gat is afgedekt.
Daar werken de archeologen nog steeds aan hun onderzoek. Er zijn intussen 50 skeletten
gevonden. De verdere opgravingen gaan op een latere datum verder.

Op 18 mei a.s. (de vrijdag vóór Pinkster) is het Kletterdei , de fonteinen worden achter elkaar aan in werking gezet. Dit gebeurt vanuit Bolsward in aanwezigheid van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven. Ja, dat is toch wel heel bijzonder.....

Ik wil deze zomer toch eens bij zo veel mogelijk fonteinen langs: een grote vis in Stavoren, houten leeuwen in Workum, een mannetje met een hoorn van overvloed in Sneek en in Harlingen een potvis op ware grootte... Lijkt me erg leuk om te zien.

Intussen was er in Sneek van 9 - 11 mei een bijzonder muziekfestival : At the Watergate. Jongeren uit heel Europa (23 landen!) gaven uitvoeringen op podia door de hele stad. Ook pal voor de bibliotheek in Sneek werd er maandag eentje opgebouwd. Het grootste podium stond in het water bij de Waterpoort.


Deze foto vond ik op hun site

Maandagmiddag werden muziekinstrumenten neergezet in de ruimte voor onze balie in de bibliotheek. Dit was alvast voor dinsdag, omdat er toen de hele dag in de bieb geoefend zou worden.
Wij genoten al een beetje in het vooruit: een klant, die er met zijn Golden Retriever zat, ging even de piano uitproberen. De hond zat er trots naast: hij kwispelde en keek naar ons, alsof hij wilde zeggen:
"hij kán het, hé? Dat is mijn Baasje!"
De hele week zag ik op facebook foto's voorbij komen, van de activiteiten in de bibliotheek. Jammer, dat ik er alleen op maandag ben!

Toch kregen we in Bolsward ook nog wat mee van het grote feest: vrijdagmiddag de hele middag op het plein vóór de bibliotheek live muziek. De orkestjes maakten een tour langs podia in de steden om Sneek heen. Er kwam allerlei soorten muziek voorbij, en we konden meegenieten en snel even gaan kijken.

Het programma eindigde met 3 meisjes uit Finland, die muziek maakten op prachtige harpen van een bijzonder model, niet de bekende rechtopstaande harpen.

Het zijn platte harpen, specifiek voor Finland. Het instrument heet "kantele" en is familie van de citer. Na het optreden bij ons, vertrokken ze voor de afsluiting in Sneek. Vandaag vertrekken de ongeveer 6.000 jongeren weer naar huis en moeten de scholen, waar ze hebben overnacht, weer in orde gemaakt voor de lessen van maandag.

2 opmerkingen:

  1. De vleermuis heb ik ook al van dichtbij bekeken.
    Ik wil ook proberen de meeste de komende tijd te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, die fonteinen maken wat los! Ik zag dat er as zondag zelfs een heel tv programma over komt.... Kunst.. altijd omstreden en volgens Nederlander altijd zonde van het geld!

    BeantwoordenVerwijderen