donderdag 28 januari 2016

"We hebben er een geitje bij"
Elk jaar worden de Nationale Voorleesdagen georganiseerd, speciaal gericht op baby 's, peuters en kleuters.Voorlezen prikkelt de fantasie, vergroot de woordenschat, ontwikkelt het taalgevoel en ...
vooral het is gezellig en leuk! Voor kinderen, maar ook voor hun ouders, grootouders en elke andere volwassene, die er even de tijd voor wil nemen.

De Voorleesdagen starten altijd met het Voorleesontbijt, waar bekende Nederlanders voorlezen uit het prentenboek, wat bij het thema hoort. Dit jaar is dit het prentenboek "We hebben er een geitje bij".
Mik gaat op bezoek bij de Kinderboerderij, want daar is een geitje geboren. Voor hij bij het geitje komt, gaat hij langs bij de andere boerderijdieren, die elk in een rijmpje vertellen, waarom ze zo blij zijn met het kleine geitje.

Gistermiddag ging ik invallen in de bibliotheek van Makkum, daar hebben we een thematafel ingericht met bijpassende prentenboeken.


Elke peuter of kleuter, die in de periode tussen 27 januari en 6 februari,
 lid wordt van de bibliotheek krijgt 
een schattig geitje, een vingerpopje.


Is het geen schatje?Ze staan al klaar voor de kinderen, 
zo tussen de tulpen vallen ze meteen op.


5 opmerkingen:

 1. Oh,het is zo'n schattig boekje! En... je stukje over het Ă–landsbreiboek maakte me wel heel nieuwsgierig naar het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ga het doorgeven aan zoonlief -onze kinderen waren ook lid van de bieb vanaf hun 4e jaar.
  Heb nu het breiboek van Olande in huis --prachtig boek en breiwerk maar de patroon beschrijving vind ik niet erg duidelijk -jammer.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ik net niet naar de bieb die dag ben jij er. Hihi... Wat een schatje is dat vingerpoppetje. Weet nog dat toen Rozemarijn lid werd je een eendje kreeg. Hebben er later eentje bij gekocht ze was er zo gek op. En nog steeds is eend haar lievelings dier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt niet jong genoeg kennismaken met de bieb. Leuke manier zo.

  BeantwoordenVerwijderen