Ik zag het ergens op een blog, al weer een tijdje geleden - maar waar? Het enigste wat ik er nog van weet het ik gedaan: zet het afgesneden ondereind van een bosuitje in een vaasje (in dit geval het borrelglasje van ActionMan) en doe er wat water bij. Zet het op een zonnig plekje. Na een paar dagen heb je dit resultaat en kun je hier ook weer ringetjes van snijden.
donderdag 21 juni 2012
Tuinieren op de vierkante centimeter
Ik zag het ergens op een blog, al weer een tijdje geleden - maar waar? Het enigste wat ik er nog van weet het ik gedaan: zet het afgesneden ondereind van een bosuitje in een vaasje (in dit geval het borrelglasje van ActionMan) en doe er wat water bij. Zet het op een zonnig plekje. Na een paar dagen heb je dit resultaat en kun je hier ook weer ringetjes van snijden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Handig, dat ga ik ook eens proberen. Het is al leuk om te zien hoe het gaat groeien.
Nooit geweten dat dit kon. Zonde dat ik altijd die bolletjes heb weggegooid! Ga dit zeker ook proberen; bedankt voor de tip!
Taugé is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, inclusief Vitamine B17, vitamine C en ijzer.
Taugé wordt verkregen door de mungboon te laten ontkiemen in water, de eerste 4 uur blootgesteld aan daglicht en de rest van de dag in het duister.
Dit heb ik vroeger vaak gedaan, nu eigenlijk nooit meer :-O
Een reactie posten