Dit is een recept uit mijn tijd als secretaresse bij de Handwerkcommissie van de Plattelandsvrouwen. Elk voorjaar, nadat de handwerken voor de komende tentoonstelling in de Lawei ingeleverd waren, zaten we in Leeuwarden een week bij elkaar. Samen met een paar dames van buiten de provincie, werden de handwerken beoordeeld. Het waren toen nog ongeveer 1.000 werkstukken. Intensieve dagen. Appie Broekens verzorgde altijd het eten. Daar was ze geweldig in. Dit is xe9xe9n van haar recepten:
PILAF
500 gr. varkensvlees, 1 grote ui, knoflook, 1 doosje champignons, 1 blik perziken, bouillontablet, ketjap, peper, chilipoeder, stukjes gembeer en wat sap.
Vlees aanbraden, fijngesneden ui en knoflook erbij, even meefruiten. Eventueel wat bloem er over zeven voor een gebonden saus. Tomatenpuree en champignons erbij. Ongeveer 15 minuten laten sudderen. Sap van de perziken erbij schenken. Kruiden toevoegen. Vlak voor het opdienen de kleingesneden perziken toevoegen. Serveren met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten