zondag 3 augustus 2014

"Waar ben je allemaal mee bezig?"


Het was zo'n onschuldige vraag van ActionMan, maar ik krijg het er toch wel een beetje warm van. Ik ben met best veel dingen bezig en lang niet alles krijgt de aandacht, die het verdient..
Wat wel de aandacht krijgt is natuurlijk het Randjesproject - de brede rand, die het midden van de lap aan geeft is klaar. Daarna verder met de randjes van de week daarna. Maar de ramp in de Oekraïne speelt nog steeds een grote rol in het nieuws. Op het blog van Geke vond ik haar ontwerp voor een rand op de lap. Dat ik op mijn lap erbij gedaan, dan één randje maar wat korter...


Dan is er de omslagdoek met Keltische patronen - elke ochtend en avond werk ik er een tijdje aan. Intussen is hij 70 cm. lang en zitten er 21 kleine puntjes langs de zijkant. Door de puntjes te tellen merk ik, dat hij een stuk langer is geworden.De Afrikaanse bloemetjes zijn een oppakwerkje - leuk om mee in de tuin te zitten. Er zijn nu twee koffertjes: het blauwe kinderkoffertje is voor de garenvoorraad. Het kleine groene koffetje kreeg ik van collega - daarin zitten alle gehaakte bloemetjes. Ik ben ook al begonnen de zeshoekjes aan elkaar te haken. Dat lichtgrijze garen vind ik er heel mooi bij.


Vorige week bezochten we, tijdens Open Stal, de winkel van Hawar (stiekem het belangrijkste deel van de route). Ze zijn onderdeel van het hele Kunstgebeuren en zorgen altijd voor een mooi expositie van een textielkunstenaar. Deze keer is het Dione Swift met hand beschilderde sjaals en wandobjecten gemaakt met machinaal borduurwerk.

Na het bekijken van de bijzondere werkstukken is het tijd om te snuffelen tussen alle materialen, die Hawar te koop heeft. Het is altijd een feestje om rond te kijken: alleen al zo'n bakje: mmmm, beeldig!Het besluit valt om iets nieuws te proberen: er hangen kaartjes, waarop het werkstukje is afbeeld. Er zijn gebreide kettingen, een sjaaltje in bladvorm, heel verschillende projectjes. Op de achterkant van elk kaartje staat, wat je er voor nodig hebt. Dat ligt allemaal keurig bij elkaar klaar... Het heeft de naam FROOBL meegekregen.

Die ketting gaan we maken - papiergaren, een doosje kraaltjes en de sluiting erbij. Dat wordt leuk!

En - het is ook leuk en zeer eenvoudig om te maken: een metertje of 10 (naar mijn beleving, hoor), kraaltjes aanrijgen, op een plankje winden - gaat goed...Dan komt de volgende stap: de kraaltjes vastknopen. Een werkje voor bij de tv.......
knoop, 
kijk, 
knoop, 
kijk - kijk,
knoop
Dan toch die meters maar opwinden, want het ligt nu wel in een verwarde hoop op de grond.

probleempje;
het raakt hopeloos in de war, de geknoopte kraaltjes haken in elkaar -
op verschillende quiltlineaals wind ik stukken op
 en lukt het de boel weer op orde te krijgen:
De volgende stap: 
stukken knippen,
uiteindes bij elkaar binden,
slotje erop.

Niet tegelijk tv kijken...

Nu heb ik het niet eens gehad over alle andere werkjes, die er ook nog liggen: twee geheime projecten, mijn Zwedenverslag (NOG niet af...) borduurwerkje (laat ik niet zien).
Te enthousiast bezig? Te warm? Te veel willen?

4 opmerkingen:

 1. Mooi je randjeslap met deze verschillende kleuren.Durf dat niet,want ik kan geen kleurencombinatie maken en dan wordt het zo druk en rommelig.Ben ook nog steeds achter met de randjes.
  Je schiet lekker op met je omslagdoek en je Afrikaanse bloemetjes.
  Leuk-Hawar! Was daar 2 jaar geleden en zag daar deze ketting ook-zo 'simpel' is het dus om te maken-succes!
  Ga er binnenkort ook weer heen-heerlijke luilekkerlandwinkel.
  Morgen een foto van je ketting???
  zonnige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schitterende projecten allemaal
  en ben nieuwsgierig naar het Zweden verslag!
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die omslagdoek! Ik ken het patroon en ik vind het knap dat je zo kunt doorzetten. Het is wel een uniek stuk, en werkjes poeh, iedereen heeft er wel wat liggen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar al die verschillende projecten!!! Ik kan niet anders, maar uiteindelijk komen ze één voor één af hoor!!!!!! En dat is dan weer een aanleiding om wat nieuws te starten toch?!

  BeantwoordenVerwijderen