zondag 3 april 2011

Journal maken

Ik heb me opgegeven voor een journal workshop bij Carole uit Nieuw-Zeeland. Op 2 april kregen we de eerste opdracht: het maken van de pagina's. Nou ja, het beschilderen van vellen aquarelpapier komt eerst.

Vanmorgen meteen bezig:

Pages 001 

Ik heb mijn potje walnut ink crystals tevoorschijn gehaald. Nog nooit iets mee gedaan, het is nu een goede gelegenheid. Aquarelpapier op tafel en vegen met m'n sponskwast. Daarna grof zeezout erover en nog gespetterd met een rietje. Omdat ik zoveel inkt gemaakt had, nog een paar kleine vellen erbij gepakt.

Pages 002 
Nadat ik royaal inkt opgebracht had, heb ik er een vel huishoudfolie overheen gelegd. Daar krijg je die leuke lijnen van.

Ik ga deze week ook met gewone acryl verf uitproberen. Eens kijken, welke effecten ik daarmee kan krijgen. Deze vellen hebben een "oude" uitstraling gekregen. Je kunt die ook doen met the of koffie. Carole doet het voor met theesoorten. Zij laat dan de theezakjes een tijdje op het papier liggen, wat mooie kleurvlekken geeft. Denk aan rooibosthee, kaneel, aardbei en bosbessenthee.

2 opmerkingen:

  1. Hey Irene van uw aquarel papier is goed leuke .... im Jennie kijken van het journaal de klasse een zitting aan de achterkant .... lol

    BeantwoordenVerwijderen
  2. your pages look wondeful, i love the effect with plastic warp.... im doing caroles class too..jen in australia...

    BeantwoordenVerwijderen