vrijdag 18 februari 2011

Creativiteit stimuleren

ImagesCAPT1N17 

Ik heb een interessant boek ontdekt over het ontwikkelen van je creativiteit: Creativiteit - gxe9xe9n kunst. Het is geschreven door Lia Nijman en Jenny de Bode. Ze stimuleren je met allerlei eenvoudige, grappige oefeningen om anders naar dingen te kijken. Ik heb een dummyboek gepakt en ben meteen begonnen een paar opdrachten uit te werken.

Kijk voor meer informatie op de site Creativiteit , Hier staan ook allemaal geinige dingen die je met eenvoudige materialen kunt doen.

Voorbeeld? Knip uit een tijdschrift zoveel mogelijk ogen. Rangschik ze op een vel papier wat je eerst, met grote vegen, hebt beschilderd. Als de ogen naar je zin vastgeplakt zitten, teken je er nog eens omheen, b.v met aquarelpotloden of gewone verf. Schrijf op de lege plekken of stempel er woorden bij of over.

Nog eentje? Knip uit een krant of tijdschrift woorden, die je aanspreken. snel werken, niet nadenken. Je hebt er een stuk of tien nodig. Leg ze dan op een leeg vel en ga ermee schuiven. Niet zoeken naar betekenis. Je mag woorden weglaten en andere erbij zoeken. Schuif net zo lang, tot je tevreden bent. Plak ze vast, teken of kleur er wat omheen.

Met deze twee oefeningen kun je al heerlijk bezig zijn. (ervaringsdeskundige aan het woord).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten