maandag 6 april 2009

Gooi die deuren open!!

Dsc02219

Zo zag het er vanmorgen vroeg nog uit: een  keurig opgeruimd achterplaatsje. Klaar voor de grote plannen.

Tegen koffietijd was er al flink wat gebeurd:

Dsc02221

Het plastic beschermt de kamer (boekenkast) tegen het stof. Het draairaam is al weg en ook het middenkozijn is weggezaagd. We kunnen buiten koffie drinken met beide werkers.

Dsc02224

Op een handig karretje wordt het kozijn achterom gereden. Het is te zwaar bevonden voor het garagedak. Dit gaat prima, zelfs ons kronkelpaadje nemen ze met gemak. Om 12 uur zit het kozijn op z'n plek en is het schafttijd. ActionGirl wordt losgelaten uit het atelier en oude Tutiepoes komt ook beneden. Kobus zit al een tijdje te wachten. Dat "gedoe" interesseert hem niet: "Waar blijft het eten? Tvreden eten we de boterhammetjes: het loopt prima en het weer kan niet beter. Stel je voor dat het regent en hard waait bij zo'n klus...

Als ik om half twee aar de bieb vertrek, ziet het er zo uit:

Dsc02226

Geweldig, hxe9? De deuren zitten er al in. Nu komt het grote afwerken: kitten, voegen, glas erin, deurbeslag moet ook nog. Om zes uur ben ik er weer, rustige uitlening vanwege het mooie weer.

Dsc02228

Alles is klaar, je kunt de deuren open en dicht doen, glas zit erin, alles is netjes afgewerkt. Nog even wachten met vegen, vanwege het stof. Ramen hoeven de eerste paar dagen ook nog niet gewassen te worden. Even later ziten we te eten, met veel meer licht op de tafel dan gisteren. Tjongejonge, is dit even een goede beslissing gweest! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten