dinsdag 24 mei 2016

Boekentip


Dit is het tweede boek van Wol & Co over breitechnieken. In het eerste boek behandelen ze de basistechnieken van het breien. In dit tweede deel staat het rondbreien centraal. Sytske Corver en Ineke Spijker leggen uit hoe je te werk gaat bij het opzetten, welke naalden je kunt gebruiken, hoe het breien met de "magic loop" gedaan wordt en natuurlijk wát je allemaal kunt breien. De techniek van het Fair Isle breien, sokken breien - verschillende modellen, mutsen en cols - dit is een boek om te HEBBEN ! (je kunt ook bij je bibliotheek informeren of ze het in de collectie hebben, zodat je het eerst kunt bekijken).

Het is een superboek: elke stap wordt duidelijk uitgelegd met foto's erbij, er zit een ringbandje in, waardoor het fijn open blijft liggen. Op hun blog vind je ook weer handige tips, zoals bv. een gaatje dichtmazen en een nieuwe teen aan je sok zetten.
Ik heb het boekvuit de bieb geleend, (ook een keer verlengd) en uitgebreid doorgenomen. Moeilijk om terug te brengen, dit staat met een uitroepteken op mijn verlanglijstje!Nu nog een fijne roman:

Martha Winter nodig haar hele familie uit om haar tachtigste verjaardag in het familiehuis Winterfold te komen vieren. Het is het perfecte Engelse huis met een mooie tuin, iets waarvan je droomt om daar thuis te horen; die plek, waar je heen gaat als het allemaal wat tegenzit, waar je met open armen ontvangen wordt, waar alles oké is.

In de loop van het verhaal, waarbij elk hoofdstuk verteld wordt vanuit het gezichtspunt van één van de familieleden, merk je, dat het allemaal niet zo perfect is. Martha heeft een groot geheim, wat ze op haar verjaardag wil onthullen, haar man en kinderen hebben het ook niet allemaal gemakkelijk...

Het verhaal boeit van begin tot einde, het geheim van Martha was totaal niet wat ik verwachtte, haar man heeft een bijzonder verhaal, een kleindochter komt terug uit Frankrijk - mmmm, smullen!


3 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor deze leuke tips.
  Het breiboek lijkt mij ook geweldig om te hebben zodat je niet steeds op Internet hoeft te zoeken. Ga even kijken of ik het bij de bieb kan reserveren.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en nog eens leuk ... allebei de boeken ...
  Volgens mij had ik nog bonnen liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, mijn verlanglijstje wordt steeds langer! Hoewel ergens een nieuwe teen aanbreien niet direct op mijn bucketlist (heb ik niet hoor!)staat. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen