dinsdag 28 juli 2015

Boekentip - Een week in Parijs


Er zijn van die heerlijke momenten: het nieuw boek van je favoriete schrijfster ontdekken tussen de binnengekomen expeditieboeken is er ééntje van.
Een week in Parijs geschreven door Rachel Hore.

Hoera!
Heel toepasselijk met de Tour de France, die over het scherm giert....en terwijl de renners bij bergen op racen en een dag later in de regen eindigen op de Champs-Elysées duik ik in het verhaal van Fay en haar moeder Kitty.

Fay Knox is een jonge violiste, die een geweldige kans krijgt om met het orkest, waarbij ze invalt, mee te gaan naar Parijs. Het is maar een kort bezoek, om een paar concerten te geven.

Toen ze nog op school zat is ze er een keer geweest en sinds die tijd heeft ze nu en dan flashbacks over dingen, die daar in Parijs gebeurd zijn. Behalve die bezoek met school is ze nooit eerder in Parijs geweest, volgens haar moeder. Net voor het vertrek van Fay krijgt Kitty een zenuwinstorting en wordt opgenomen. Als Fay daar op bezoek gaat, geeft Kitty haar de opdracht in Parijs iemand op te zoeken.
En ja, dan gaat het verhaal lekker lopen en komt er heel wat te voorschijn: Kitty heeft vroeger, tijdens de Tweede Wereldoorlog, in Parijs gewoond en heeft daar heel wat beleefd.

Uiteindelijk slaagt Fay er in de problemen van haar moeder te begrijpen en weet ze waar die flashbacks van haarzelf vandaan komen.

Heerlijk verhaal! Dit is het zesde boek van deze schrijfster,
andere boeken van haar, die ik prachtig vond:
Ik hoor graag of je het boek gaat lezen en ook, of je het mooi vond!

6 opmerkingen:

 1. Hoera weer een leuk boek! komt mooi op tijd want de boeken die ik nu nog heb liggen zijn 'vreselijk.
  Wel 2 leuke van Sandra Berg--Oma's in actie en Een nacht in oktober.Gezellige leesboeken alleen een beetje onwaarschijnlijke gebeurtenissen maar het leest lekker vlot.
  Ken jij deze boeken?Of had je de eerste van haar ook getipt?
  Deze van Rachel Hore ga ik 'bestellen'--het laatste boek heb ik ook van haar gelezen.
  Bedankt voor de tip!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Komt voor mij ook als geroepen. Heb hier ook niet veel meer liggen en eerdaags een paar weken NL, dus inslaan! Bedankt voor de tip weer, gaat op het verlanglijstje.
  Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg maar ik ken de schrijfster nog niet...... maar daar gaat vast verandering in komen als ik je tip zo lees...... Dank je wel voor het delen van je lievelingsschrijfster en boeken.....
  Leesgroetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Lijkt me een mooi vakantieboek! En aangezien ik nog boekenbonnen heb liggen, ga ik het misschien wel bestellen.
  Dankzij jouw goede recensie!

  groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, die komt op m'n lijstje. Ik ken haar van de droomhuis en het droomhuis. En misschien een tip voor jou: Vlinders in November. Van een IJslandse schrijfster. Niet direct feelgood. Maar erg hilarisch en later ook ontroerend verhaal over een jonge vrouw die op reis gaat met het vierjarig doof en slechtziend zoontje van een vriendin. Op de een of andere manier trok het boek me aan maar ik liet het toch telkens staan. Nu las ik het in 2 dagen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben benieuwd, ik heb de boeken ook aangeschaft, ik kwam er 3 tegen na het lezen van je recensie. De naderende storm, ben ik meteen in begonnen en vind ik leuk. Aan de overkant en sterrennacht. Kende de schrijfster niet, nu wel, dank je wel voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen