zaterdag 12 juli 2014

Warme randjes van de week
Met warm weer en korte nachten, vanwege het voetbal WK, is het heerlijk om te genieten van de tuin. Lezen, haken en borduren - het is allemaal goed te doen in zo'n vrolijk omgeving. Vooral de fuchia's, die helemaal teruggesnoeid aan het zomerseizoen begonnen, zijn een lust voor het oog. En ook in de pot van de ananasplant gaat het goed: er zitten in elk geval drie bloeistengels in. Bij de vijver staat een grote bak met de agapanthus - binnenkort bloeit die ook!


Ondanks zweterige handen gaat het prima met de randjes. Het is een sport om vanuit het midden te spiegelen.

Nu het midden bereikt is wil ik aan de beide zijkanten even iets bijzonders doen. In het boekje "Sweet Home - petites maisons á broder au point de croix" (wat ik laatst kocht in de borduurwinkel in Roden) staan beeldige patronen. 


Hierin staan ook een paar eenvoudige vierkantjes - die komen nu aan het begin van de randjes van deze week.Er zit al één vierkantje maar er komt nog meer bij, denk ik.

3 opmerkingen:

 1. Zweterige handen doen me echt denken aan de handwerklessen op de lagere school. Voor het breien kregen we altijd roestige naalden en mijn moeder stuurde me altijd eerst naar de handwerkwinkel voor nieuwe! Het boekje is heel lief. Hier staat het ook in de kast. Gelukkig zijn die lange voetbalavonden bijna weer acher de rug. Maar ja, nu is er weer Tour...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi alle planten bij jullie in de tuin.En wat doet de ananasplant het goed bij jou! Doe je wat speciaals??? Die van mij heeft 1 zielig blad.
  Leuk randje heb je uitgekozen voor je Randjeslap. Ben nog steeds achter en het komt er nu ook niets van.
  Gezellige zondag in de tuin en succes met borduren
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De randjeslap kleurt ook prachtig bij de foto's van je tuin. Laten we hopen dat we veel buiten kunnen zitten en genieten van alle bloemen. Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen