dinsdag 11 februari 2014

Boekentip - Aan de Overkant


Van Rachel Hore heb ik alle boeken gelezen, deze kon dadelijk mee naar huis! Lekker dik, heerlijk voor het weekeinde...

Het zijn twee verhalen - de ene speelt net na de Tweede Wereldoorlog in Londen. Isabel loopt van thuis weg en gaat wonen bij haar tante. Ze vindt een baan bij een uitgeverij en krijgt een relatie met één van haar auteurs Hugh Morton, Hier door veranderen haar toekomstplannen totaal.
Het andere verhaal speelt 60 jaar later: Emily, een jonge redacteur krijgt de opdracht een biografie over de bekende schrijver Hugh Morton af te ronden. Tijdens het onderzoek stuit Emily op de (geheime) geschiedenis van Isabel.

Heel mooi verhaal, zit goed in elkaar, knap hoe ze de parallellen in de levens van beide vrouwen schetst. Fijn boek, eentje om aan mijn klanten mee te geven. Ik vond het minder aangrijpend als het vorige boek, wat ik van haar las: "De Naderende Storm". Dat verhaal hield me nog een hele tijd bezig, toen het boek uit was. Maar toch, als je "Aan de Overkant" ziet liggen: meenemen en lekker voor gaan zitten!6 opmerkingen:

 1. Leuke tips, ik ga er naar uit kijken, alleen nog een boekwinkel zien te vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het boek al aan het lezen-bijna uit-en het is een geweldig boek.Zag het 2 weken geleden hier in 'mijn' bieb liggen en gelijk meegenomen.Het andere boek van har ken ik nog niet.
  gezellige avond
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de boekentips. Dit zijn verhalen waar ik wel van hou.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee, de inhoud komt me heel bekend voor. Is het boek pas op de markt? Misschien heb ik het in het Engels gelezen. Vanavond even zoeken. Leuke tip. Ik lees graag over Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Irene, Bedankt voor de leestip. Dank zij jou heb ik al een aantal mooie boeken gelezen. Zelf lees ik nu "de spiegel van het meer" van M. Binchy. Wellicht weer een tip voor jou. Het boek van Rachel Hore heb ik gelijk gereserveerd. Heb ik weer zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de tip. Ik lees haar boeken graag.

  BeantwoordenVerwijderen