donderdag 17 oktober 2013

Boekentip - Wilde Bloemen


Wil je genieten van een mooi verhaal, pak dan het boek Wilde Bloemen, geschreven door Kimberley Freeman,
Het verhaal gaat eerst over Emma, die in Londen woont en een succesvolle carriére als balletdanseres heeft. Tot ze, door een ongelukkige val, moet stoppen met dansen. Op bijna hetzelfde moment maakt haar vriend een einde aan hun relatie én krijgt ze bericht, dat ze van haar grootmoeder een huis in Tasmanië heeft geërfd. Om kennis te maken met het huis en na te denken over haar toekomst reist Emma erheen. Door in het huis te wonen en alle bezittingen van haar oma, die ze sorteert, raakt Emma betrokken bij het leven van haar oma Beattie. Deze vrouw had een boeiend leven vóór haar huwelijk met de opa van Emma. Het verhaal wisselt tussen het heden en het verleden - je wordt helemaal meegetrokken door de loop van beide levens. Ik vond het een prachtig verhaal. Emma krijgt een heel andere kijk op oma én op de dingen, die in haar eigen leven spelen.


Het boek Lighthouse Bay speelt ook in Australië. 
Nadat haar geliefde is overleden keert Libby terug naar Australië, waar hij haar een huis heeft nagelaten in haar geboorteplaats. Haar zus Juliet woont daar nog, maar ze hebben elkaar twintig jaar niet gesproken, vanwege een gebeurtenis in het verleden. Libby ontdekt, dat in 1901 een schip voor deze kust is vergaan met een schat aan boord. Het verhaal gaat ook over Isabella, die de schipbreuk heeft overleefd. Wie was zij en waar is zij gebleven - en waar is die schat? Ik vond beide verhalen boeiend: het verhaal van Isabella is heel aangrijpend. Ook Libby is iemand, met een interessant verhaal. Dit is zeker een schrijfster, die ik beter wil leren kennen.


Libby keert na twintig jaar terug naar haar geboorteplaats in Australië. Een geliefde heeft haar daar een huis nagelaten. Haar zus Juliet woont er nog, maar de twee hebben elkaar jaren niet gesproken door iets dat in het verleden is gebeurd. Libby komt in contact met een duikinstructeur en ontdekt dat er een mysterie in het plaatsje is. In 1901 is er een schip vergaan met een duur object aan boord. Dat object is nooit gevonden. Dit boek vertelt ook het verhaal van Isabella, de enige overlevende van het gezonken schip. Wie was zij en waar is de schat gebleven? Dit is een verhaal met veel lagen. Isabella heeft haar eigen verhaal dat in delen door het verhaal van Libby geweven is. Steeds als het verhaal van de ene vrouw spannend wordt, schakelt de schrijfster naar de andere vrouw. Beide verhalen zijn interessant, maar ze voelen meer als twee losse verhalen dan twee verhalen die echt bij elkaar horen en aan het einde mooi samenkomen. Er zijn te veel onnodige verhaallijnen en wendingen. Freeman heeft interessante hoofdpersonen gekozen die beide worstelen met familieproblemen en de liefde. Voor liefhebbers van Maeve Binchy. Normale druk. - Mirjam Goudswaard

1 opmerking:

  1. Dat lijkenme wel boeken in de trant waar ik vanhou. Beetje Santa Montefiore en Cathy Kelly.

    BeantwoordenVerwijderen