donderdag 3 januari 2013

Nog even een eindspurt..Mijn polsmofjes zijn af. Ze zijn goed gelukt en dragen prettig. Ik vond het patroon op de site van Monique Boonstra. Kijk vooral even naar de schitterende patronen van haar kantwerksjaals! Is nog iets voor een volgend project.
De kol, waar de mofjes opliggen, is gebreid van de alpacawol, die ik voor mijn verjaardag kreeg. Hij is heerlijk lang en lekker soepel, zodat ik 'm een beetje kan schikken: meer of minder roze/bruin, afhankelijk van mijn kleding.

Nu ben ik alweer met een nieuw werkje bezig. Weet je nog, dat de Hema deze zomer pakketjes verkocht met borduurzij en in dezelfde kleuren ook een wolpakketje? Mijn moeder had zo'n pakketje meegenomen en ik bedacht me, dat je daar ook best een paar polsmofjes van kunt breien. Beginnen met rood, dan streepjes breien en de blaadjesrand in één kleur houden, b.v. wit. Als je er twee breit, dan kun je de volgorde van de streepjes nog wijzigen en het blaadjesrand ook een andere kleur geven.


Als laatste nog de voorkant van mijn Hartenboek.


2 opmerkingen:

  1. Met m'n elastieken armpje zijn leuke mofjes etc altijd welkom. Ik ga gauw het patroon opslaan. En.. wat handig een col met 2 kleurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtig is je omslag geworden en de mofjes zijn echt beeldig, groetjes ankie

    BeantwoordenVerwijderen