woensdag 4 januari 2012

Mijn atlasproject

Ik ben in het nieuwe jaar meteen met een nieuw werkstuk begonnen - "Mijn Atlas".
Ik kocht een paar weken geleden bij de kringloop een prachtige atlas. Lag wel wat uit elkaar, maar dat moet een voormalig Servicebalie medewerkster met een beetje inzet kunnen oplossen. Vandaag ben ik zover gekomen, dat het boekgedeelte weer in de band zit.
Met dunne voileachtige stof heb ik het weer aan de omslag vastgeplakt.

Voor ik met het werkstuk begon, heb ik een kopie gemaakt van de kaart op de binnenkant van de omslag. Die kopietjes heb ik nu gebruikt om de stukken stof te verbergen. Hier ligt de lijm te drogen. Ik zie nog een rimpeltje, wat ik snel ga gladstrijken...


 Op Oudjaarsdag kreeg ik het boek binnen, wat ik bij Amazon besteld had hierover: Personal Geographies - Mixed Media Mapmaking van Jill Berry. Een boek over persoonlijke landkaarten, bestaande kaarten verfraaien en nog veel meer creatieve mogelijkheden met het thema "landkaart".

 Je kunt een kaart in de vorm van je hand maken, of, heel persoonlijk, het verhaal van een ziekteproces: 


Deze kaart is de weerslag van de "reis" nadat er een tumor in haar nek gevonden was. De tekenares voelde zich alsof ze in allerlei onbekende landen terecht gekomen was.


Maar ook grappige dingen: een dag in het leven van een kraai: een tekening van de omgeving van een huis, waar de kraai een nest in de boom heeft. De honden uit de omgeving kunnen ook in kaart gezet worden of belevenissen in de wijk.
 Ik vind het een heel inspirerend boek en mijn atlas heeft meteen een doel gekregen.

2 opmerkingen:

  1. Een bijzonder project. Ik ben heel benieuwd hoe jij het gaat bewerken.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken het boek en het lijkt me heel inspirerend. Benieuwd wat je gaat doen met de atlas. En... ik had een boek over tekenen en koken. Getekende recepten dus... de landkaart van een maaltijd...

    BeantwoordenVerwijderen